ZASEDA LOKALNI PARLAMENT

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac  Nenad Džajević zakazao je desetu po redu u ovom sazivu redovnu sednicu lokalnog parlamenta za ponedeljak 29. novembar u 9 časova.

Predloženi dnevni red predstojeće sednice skupštine sadrži osam tačaka.

Prve izmene i dopune pretrpeće ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Lajkovac.

Odbornici Skupštine opštine Lajkovac treba da daju saglasnost na predloženo Rešenje o izboru pravobranioca Zajedničkog Pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Skupština grada Valjeva je, naime,  već usvojila rešenje o izboru pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Za pravobranioca je izabrana Dragana Labus, diplomirani pravnik iz Valjeva, na period od pet godina.

Pored neophodne saglasnosti za imenovanje pravobranioca, koju kao osnivači treba da daju sve opštine osnivači Zajedničkog pravobranilaštva, na dnevnom redu predstojećeg skupštinskog zasedanja je i jedan mini paket kadrovskih rešenja za dve lokalne ustanove čiji je osnivač opština Lajkovac: predlog Rešenja o razrešenju direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, predlog Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, predlog Rešenja o razrešenju direktora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, predlog Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, a predložena su imenovanja predsednika i izmene sastava Nadzornog odbora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” i Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Lajkovac.

Sednica Skupštine opštine će se održati u velikoj Sali Gradske kuće, uz primenu svih epidemioloških mera, koje su na snazi. 

Related posts

Leave a Comment