STEFANA I VANJA IGRAJU ZA BRONZU NA SVETSKOM KADETSKOM PRVENSTVU

Ženska kadetska reprezentacija Srbije (2004. i mlađe) nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva, koje se igra u meksičkom gradu Durangu. Rusija je noćas u prvom polufinalnom meču bila bolja od Srbije sa 3:0, po setovima 25:13, 25:8 i 25:21, posle 66 minuta igre. Srbija će za treće mesto igrati sa poraženim iz duela Italije i Sjedinjenih Američkih Država, dakle sa SAD, u četvrtak (00.00).

Bodovna razlika po setovima govori da je Rusija bila dominantna u ovom duelu, s tim što je naša reprezentacija pružila znatno jači otpor u poslednjem periodu igre. Stefana Pakić i Vanja Ivanović bile su odlične na prijemu servisa. Međutim, Vanja, kao i ostale naše odbojkašice, na ovoj utakmici nije bila tako uspešna u napadu – zabeležila je šest poena, na šta je dosta uticao jak blok Ruskinja.

Bez obzira što se nije plasirala u finale, ova generacija je već zabeležila najveći uspeh kadetskih selekcija na svetskim prvenstvima od 2013. godine  do danas. Na SP 2013. u Tajlandu kadetkinje Srbije su zauzele šesto mesto, 2015. u Peruu peto, a 2017. u Argentini 13. mesto.

Izvor i foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment