U UTORAK 14. SEPTEMBRA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE LAJKOVAC

Predsednik Skupštine opštine Lajkovac Nenad Džajević zakazao je sedmu po redu u ovom sazivu  redovnu sednicu lokalnog parlamenta za utorak 14. septembar sa početkom u 9 časova. Sednica će se održati u velikoj sali Gradske kuće.

Dnevni red septembarskog zasedanja Skupštine opštine Lajkovac nije previše obiman i sadrži 11 tačaka, od kojih se šest tačaka odnosi na dodelu nagrada i javnih priznanja Opštine Lajkovac.

Pred odbornicima će se nači Predlozi Odluka o dodeli nagrada i javnih priznanja za 2021. godinu za oblasti: umetnosti i kulture,  medicine i brige o zdravlju, u oblasti humanosti, sporta, u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata i u oblasti socijalne zaštite i humanitarnog rada. Time će i opština Lajkovac ući u red lokalnih samouprava koje na godišnjem nivou dodeljuju nagrade i javna priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima u određenim oblastima.

Po realizovanom konkursu, na dnevnom redu je i jedna kadrovska odluka, Predlog Rešenja o imenovanju direktora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac.

Izvesne izmene na predstojećoj sednici Skupštine pretrpeće Poslovnik o radu Skupštine opštine Lajkovac, a potom po drugi put izmene i dopune pretrpeće Odluka o regresiranju troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi “Leptirić” u Lajkovcu.

Predlog je da bude stavljena van snage važeća druga izmena Odluke o obezbeđivanju javnog osvetljenja na teritoriji opštine Lajkovac, a odbornici treba da daju zeleno svetlo novoj Odluci o održavanju zgrade, spoljnog izgleda zgrade i uslovima, načinu i kriterijumima sufinansiranja aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstva zgrade na teritoriji opštine Lajkovac.

Sednica Skupštine opštine Lajkovac biće održana uz poštovanje svih važećih epidemioloških mera u borbi protiv Kovid – 19.

Related posts

Leave a Comment