“DAN PEŠAČENJA U SRBIJI” U SUBOTU 11. SEPTEMBRA, UČESNIK I LAJKOVAC

Planinarski Savez Srbije 11. septembra organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju ,,Dan pešačenja” pod sloganom “KORAK BLIŽE ZDRAVLJU!”.

“Dan pešačenja” predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije.

Lajkovačko PSD “Ćira” je svakako redovan učesnik svih republičkih planinarskih akcija, pa i “Dana pešačenja”, pa će 11. septembra animirati što veći broj sugrađana za zajednički korak bliže zdravlju.

Detalje akcije pojasnio je u ime lajkovačkih planinara Vladan Jakovljević:

“Okupljanje učesnika akcije je u 10 časova na stadionu FK “Dimitrije Tucović ” u Ćelijama.  Staza nije kondiciono zahtevna i mogu je svi preći, a dužine staze je oko 6km. Deca treba da ponesu vode i neke grickalice.

Učesnici koji žele dužu stazu, mogu otići na kružnu stazu oko Čovke.

Ova staza je predviđena za decu. Kod lovačke kuće predviđena je duža pauza. Potom sledi odlazak do stadiona, gde će deca nastaviti druženje.”

Kontakt osoba za zainteresovane učesnike akcije je Vladimir Jevtić: 065/ 8342 – 707.

Organizatori pozivaju sugrađane da se u subotu priključe “Danu pešačenja” i da animiraju i druge koji nisu odavde:

“Dragi planinari, sugrađani, deco, roditelji, ljubitelji prirode i zdravog života, izađite 11 septembra na ovu akciju. Dajte vašem telu da oseti čist vazduh, da šetnjom u prirodi zaboravite za trenutak na probleme, tegobe i da uživate na predivnom septembarskom sunčanom danu lepopte okoline našeg Lajkovca. Pozovote vaše prijatenje, rodbinu i sve druge koji nisu odavde da nam se pridruže. Verujte da neće pogrešiti.”

Related posts

Leave a Comment