“LEPTIRIĆ” STARTOVAO SPREMNO

Novu obrazovno vaspitnu godinu potpuno spremno dočekala je renomirna lajkovačka Predškolska ustanova  “Leptirić”.

Leto, uključujući i finalne pripreme uoči 1. septembra, uobičajeno je iskorišćeno za krečenje, temeljno čišćenje i dezinfekcija prostora i igračaka, kako bi sve bilo spremno za novu radnu godinu, potvrdila je direktorka ustanove Mila Lončar Mitrović Lončar, napominjući da je za svu decu bilo mesta u vrtiću, tako da su  sva deca upisana.

“U 4 grupe jaslenog uzrasta, dve mlađe i dve starije, upisano je 98 dece, dok je u 11 vaspitnih grupa (uzrasta od 3 – 6,5 godina) upisano 308 dece. U četvoročasovni program pripremno predškolskog programa, koji je obavezan u godini pred polazak u školu, u 6 grupa upisana su 84 predškolca. Ovaj program počinje od ponedeljka 6. septembra i nadamo se da će se do tada pojaviti i preostalih 6 predškolaca koji su na spisku redovnih predškolaca, ali roditelji ih još uvek nisu upisali,” rezimirala je direktorka ustanove.

Od ove godine, predškolci iz Jabučja boraviće u Izdvojenom odeljenju “Leptirića”  smeštenom u potpuno uslovnom prostoru nove školske zgrade u OŠ “Dimitrije Tucović”, napominje direktorka, dodajući da je kao i ranijih godina za sve predškolce obezbeđen prevoz.

Ono što “Leptiriću” predstoji je uređenje starog dela vrtića, u kome borave jaslene grupe. Kako saznajemo, taj posao će biti obavljan fazno, a očekivanja su da će uređenje starog dela vrtića biti završeno za godinu dana.

Related posts

Leave a Comment