PORAZ ŽELEZNIČARA, UBEDLJIVA POBEDA ZADRUGARA, REMI STRMOVA

U prvom kolu Kolubarsko-mačvanske zone lajkovački fudbalski klubovi imali su polovičan uspeh, a najviše brine ubedljiv poraz Železničara i to kod kuće, najstarijeg i najuglednijeg fudbalskog kolektiva u Lajkovcu. Start prvenstva obeležila je i ubedljiva pobeda Zadrugara u Prnjavoru, kakva se retko pamti, kao i prvi bod novajlije Strmova.

Rezultati: Železničar – Vrelo Sport 0:3, Mladost (Prnjavor) – Zadrugar 0:5 i Strmovo 1968 – OFK Divci 1:1.

Posle jako loše završnice prvenstva i ponovnog ispadanja iz Srpske lige, Železničar se opredelio da u ovom prvenstvu nastupa sa što više igrača iz svoje škole fudbala. Tako je protiv Vrelo Sporta šef stručnog štaba Aleksandar Pakić u timu imao devet omladinaca, od kojih je šest bilo u prvoj postavi. S obzirom na činjenicu da Vrelo ima vrlo solidan tim, koji je zauzeo treće mesto u prethodnom prvenstvu, to je imalo svoju cenu u vidu tri gola u mreži Železničara. Ostaje nada, da će se videti dugoročni pozitivni efekti ovakvog opredeljenja, što bi moglo biti vrlo realno, s obzirom da su u pitanju dečaci koji igraju baš srcem.

Ne pamti se da je Zadrugar počeo prvenstvo sa pet datih golova. U prvom poluvremenu meč u Prnjavoru je bio manje-više izjednačen, uz gol mladog Vasića, bonus igrača, u 32. minutu. U drugom poluvremenu zeleno-beli su demolirali domaćina, a strelci su bili: Gavrilović u 53, sjajni strelac Vlada Jerinić u 71. i 75. i Jović u 83. minutu.

Strmovo 1968 je prvi nastup u višem rangu takmičenja obeležilo dobrom igrom i velikom podrškom navijača. Protiv uvek čvrste i neugodne ekipe OFK Divci odigrali su nerešeno – 1:1. Jedini pogodak za domaćina postigao je Nikolić, dok je strelac za goste bio Krstić.

Ostali rezultati prvog kola: Budućnost Krušik 2014 – Borac (Lešnica) 2:0, Cer (Petkovica) – Ribnica 1:1, Sloga (Bogosavac) – Radnički (Valjevo) 0:2, Jedinstvo Vladimirci – Drina 3:1.

U drugom kolu Zadrugar dočekuje Slogu, Strmovo valjevsku Budućnost Krušik, dok Železničar igra u Lešnici.

Related posts

Leave a Comment