PRODATE “ČETIRI ŽENE”

Čuvena “Pobedina” “jedinica”, lokal broj 1. u glavnoj ulici u Lajkovcu u narodu poznat kao “četiri žene”, prodat je na licitaciji u Beogradu. To je bio poslednji preostao lokal nekadašnje lajkovačke renomirane trgovinske firme DP “Pobeda” u stečaju. Ovim činom su se stekli uslovi za zavšetak stečajnog postupka DP “Pobeda”, koji je otvoren 2010. godine.

Metodom javnog nadmetanja, u konkurenciji pet učesnika, u zgradi Agencije za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu, “Pobedin” lokal je kupio preduzetnik iz Lajkovca vlasnik poslastičarnice “Šumadija” Ibraim Mustafi, po ceni od 7,7 miliona dinara.

Novi vlasnik kaže, da ima konkretne planove, o kojima za sada nebi iznosio detalje, a i to da će njegova zamisao biti na dobrobit svih.

Početna cena prizemne zgrade “Pobedine” trgovine, površine pod objektom 120 m2, koja se nalazi u Lajkovcu u ulici  Vojvode Mišića br. 26, bila je 2.468.772,60 dinara.

Kako saznajemo od stečajnog upravnika, među zainteresovanima za kupovinu objekta na izuzetno atraktivnoj lokaciji je pored pravnih i fizičkih lica iz Lajkovca, bilo i zainteresovanih iz drugih krajeva.

Za vreme stečajnog postupka ovaj lokal je bio u vrlo neprimerenom izdanju za glavnu ulicu varoši, a kako o njemu niko nije brinuo, zub vremena je dodatno učinio svoje.

U momentu otvaranja stečaja “Pobeda” je imala 66 zaposlenih i više svojih lokala. Pretrpela je više svojinskih transformaija i preregistracija statusa, uključujući i period Zadružne trgovine.

Među Lajkovčanima je ostao višeznačni opisni izraz: u vreme “Pobede”… Ostalo je sećanje i na “Pobedine” vešte i sposobne trgovce, stari, upravo za trgovinu školovani kadar, iz čijeg vremena je ostalo obilje priča i anegdota. Posebno mesto u sećanjima meštana ima nekadašnja “Pobedina” pekara…

Related posts

Leave a Comment