JEDNA NOVOZARAŽENA OSOBA NA PODRUČJU LAJKOVCA

Nakon poduže pauze, na području opštine Lajkovac  zvanično je registrovan jedan novi slučaj zaražavanja korona virusom.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu su još tri  osobe zaražene korona virusom, i to dve u Ubu i jedna u Lajkovcu, dok su ostale opštine danas bez  novozaraženih.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 19747, od kojih je u Lajkovcu 1598 osoba obolelo od koronavirusa.

Novi slučajevi zaražavanja evidentirani su na području Lajkovca nakon nešto više od mesec dana. Poslednja dva slučaja zaražavanja, nakon tadašnje pauze od 48 dana, evidentirana su na području Lajkovca 29. juna, što znači da je epidemiološka situacija na ovom području bila stabilna duže od tri meseca. Poslednjih par sedmica većina opština u okruženju imala je novozaražene, a Lajkovac je sve do danas bio bez aktivnih slučajeva u novo talasu.

Od početka epidemije, u Kolubarskom okrugu preminulo je ukupno 420 osoba, a na području Lajkovca je bitku sa kovidom izgubilo 30 osoba. 

Prema poslednjim podacima (Izvor: Servis javnog zdravlja), u Opštoj bolnici Valjevo, hospitalizovana su tri pacijenta sa kliničkom slikom kovid19 infekcije.

Dnevni izveštaj Kovid 19 , stanje na dan 03.08.2021 u 13:00 časova:

Related posts

Leave a Comment