FANTASTIČNA LUTKARSKA PREDSTAVA ZA DECU

Dečja pozorišna publika u Lajkovcu imala je večeras priliku da pogleda fantastičnu lutkarsku predstavu  „Morsko brodska zavrzlama“, koju odlikuje bogata scenografija, u produkciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Pozorišta mladih – Novi Sad. Predstava je prikazana u ranim večernjim satima na Gradskom trgu, ali je tropski dan rezultirao slabijom posetom, što u Lajkovcu nije slučaj, kada su u pitanju dečji programi.

I ovaj program Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ bio je besplatan, kao i svi ostali programi, namenjen mališanima u okviru programa  manifestacije „Dani Lajkovca“.

Predstava je nastala po motivima teksta „Uplakana Katarina“ Zorana Ćosića. Predstavu krasi brod koji je deo scenografije na kome se i dešava kompletna radnja. U pitanju je jedna ljubavna priča koja se završava srećnim krajem, jer čistač na brodu dobija ruku kapetanove ćerke samo zato što je pošten, hrabar i čestit mladić. Kroz predstavu deca uče o pravim vrednostima u životu tj. da nije važno da biti bogat, slavan; važno je poštenje, ljubav, hrabrost.

U predstavi graju Saša Stojković i Dragan Kojić, za dramatizaciju i režiju zadužen je Nebojša Savić, scenograf je Vladimir Ilić, kreator lutaka Marija Malbaša, a izbor muzike pripada Nenadu Saviću.

Predstava je u potpunosti animirala lajkovačku najmlađu publiku i pružila im sjajan doživljaj. Prava je šteta što nije bilo više publike, što bi se sigurno dogodilo, da je vreme bilo iole prijatnije.

Večerašnja lutkarska predstava  „Morsko brodska zavrzlama“ je uvertira u sutrašnji izuzetno  bogat i sadržajan Dečji dan u organizaciji  Kulturnog centra, a u okviru manifestacije „Dani Lajkovca.“

Related posts

Leave a Comment