MATURSKO VEČE LAJKOVAČKIH SREDNJOŠKOLACA

Lajkovacki veliki maturanti ovogodišnji 2. jun pamtiće po nezaboravnoj večeri i dobrom druženju, posebno nakon školske godine koju je obeležila korona i godinu dana nastave na daljinu. Jučerašnji dan protekao je u pripremama 105 maturanata lajkovačke SŠ “17. septembar”, da na otvorenom prostoru, na uređenom platou ispred renovirane škole obeleže završetak svog školovanja.

Uz trubače, muziku, igru i dobro raspoloženje ispraćena je jos jedna generacija učenika lajkovačke srednje škole.

Žurku su uobičajeno posetili i ostali učenici ove škole, kao i mnogobrojni građani Lajkovca i okruženja.

Šetnja kroz Lajkovac (u plavim, žutim i crnim majicama) privukla je pažnju mnogobrojnim građanima koji su im poželeli sreću u daljem životu.

Uz ispraćaj maturanata, uveliko su u toku pripreme za upis novih srednjoškolaca.

“U julu mesecu (12. i 13. jula) u novoj školskoj godini SŠ “17. septembar” u Lajkovcu upisaće se 120 učenika u tri četvorogodišnja profila (tehničar mehatronike, elektrotehničar računara i ekonomski tehničar), kao i jedan trogodisnji profil bravar zavarivač po dualnom obrazovanju.

Svi učenici koji se upišu u prvi razred 2021/2022 godine (kao i oni koji vec pohađaju nastavu u našoj školi) imaju plaćen prevoz od strane lokalne samouprave u Lajkovcu, kao znak podrške obrazovanju i opstanku ove obrazovne ustanove,” naglasila je direktorka škole Kosana Grčić.

Related posts

Leave a Comment