LAJKOVAC POBEDIO KORONU: BEZ NOVOZARAŽENIH I BEZ NEIZLEČENIH

Ne samo da nema registrovanih novih slučajeva infekcije korona virusa, područje opštine Lajkovac više nema ni aktivnih slučajeva. Lajkovac je prvi u okrugu bez ijednog slučaja korona virusa.

U vreme epidemije radovali smo se kada smo negativni, sada možemo da se radujemo i dvema nulama, ključnim u tabeli koja pokazuje stanje Kovid 19 u Kolubarskom okrugu: 0 novopozitivnih, 0 aktivnih slučajeva na području Lajkovca. I prošle godine, ali u julu, Lajkovac je prvi u okrugu i među prvima u Srbiji pobedio koronu.

Od početka epidemije, na ovom području obolele su ukupno 1 594 osobe, od kojih je 30 osoba izgubilo bitku sa koronom.

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Kolubarskom okrugu je 6 novopozitivnih osoba: u Valjevu četiri i u Ubu dve, dok su u poslednja 24 sata sve ostale opštine u okruga bez novopozitivnih.

Poslednje informacije pokazuju, da su u Opštoj bolnici Valjevo hospitalizovana 23 pacijenata sa kliničkom slikom kovid 19 infekcije.

U Kolubarskom okrugu je 116 aktivnih slučajeva: 81 u Valjevu, 15 u Ubu, 10 u Osečini, 9 u Mionici, 1 u Ljigu, a Lajkovac je bez aktivnih slučajeva.

Od početka epidemije, korona virus registrovan je kod 19 564 stanovnika Kolubarskog okruga, od kojih je 416 osoba preminulo od posledica infekcije korona virusom.

Dnevni izveštaj Kovid 19 , stanje na dan 3.6.2021 u 13,00 časova:

Related posts

Leave a Comment