DANAS VAKCINACIJA U SLOVCU, SUTRA U BOGOVAĐI, U ČETVRTAK U VRAČEVIĆU I U PETAK U JABUČJU

U nastavku masovne imunizacije stanovništva protiv kovid 19, pored vakcinacije u Domu zdravlja u Lajkovcu, ova sedmica biće I u znaku vakcinacije na terenu. Od danas do petka biće aktivni vakcinalni punktovi u četiri sela na području opštine Lajkovac: u Slovcu, Bogovađi, Vračeviću i Jabučju. Vakcinacija na terenu obavlja se bez prethodne prijave i zakazivanja termina, u formi takozvane slobodne vakcinacije.  

U ambulanti u Slovcu, građani se danas mogu vakcinisati, ili revakcinisati, u periodu od 8 do 10 časova. U sredu (26. maja) biće aktivan vakcinalni punkt u ambulanti u Bogovađi, u četvrtak (27. maja) u ambulanti u Vračeviću i u petak (28. maja) u Jabučju u prostorijama Mesne zajednice, takođe u vremenu od 8 do 10 časova.

Kako saznajemo u lajkovačkom Domu zdravlja, od 6. aprila (kada je otpočela slobodna vakcinacija) do 23. maja, na području opštine Lajkovac slobodnom vakcinacijom obuhvaćeno je blizu hiljadu građana, tačnije 943 stanovnika lajkovačke opštine vakcinisano je bez prijave i zakazivanja, po svom izboru jednom od raspoloživih vakcina protiv kovid 19.

Do sada je dato ukupno 4 380 prvih doza, a revakcinisano 1 843 stanovnika lajkovačke opštine, od ukupno oko 15 000 stanovnika.

Related posts

Leave a Comment