PUTEVI SRBIJE: DOBIJENA JOŠ JEDNA BITKA ZA ŽIVOT

NA NAPLATNOJ STANICI LAJKOVAC

Uobičajen praznični dan na naplatnoj stanici „Lajkovac” na autoputu „Miloš Veliki”, Uskrs, 02. maj 2021.godine. Povećan intenzitet saobraćaja i neprekidan rad punim kapacitetom, uz ljubazan, srdačan i strpljiv odnos sa korisnicima. Zahvaljujući dobroj organizaciji dan je proticao uspešno i protok vozila tekao je neometano.

Oko 14 časova, nedaleko od kabine za naplatu putarine u kojoj je tada radila Jelena Sinđelić zaustavlja se automobil marke „Chevrolet cruze”. Vrata vozila se otvaraju, čovek pokušava da izađe, ali pada pored vozila.

Jelena odmah pritrčava u pomoć i tada počinje još jedna bitka za život.

Dok poziva Hitnu medicinsku pomoć, Jelena uočava jedna kola Hitne pomoći kako se približavaju naplatnoj stanici. Reaguje brzo i promišljeno i zaustavlja ih. Lekara i medicinsku sestru odmah odvodi do čoveka kome je pozlilo. Po savetu lekara, polivala je čoveka vodom i držala sve vreme infuzije iznad njegove glave.

Zahvaljujući Jeleninoj brzoj reakciji i Hitnoj medicinskoj pomoći, Nenad Pavlović, koji je doživeo infarkt miokarda, taj dan slaviće kao svoj drugi rođendan.

„Stvarno ne znam kako da se zahvalim toj devojci! Život mi je spasila!!!”, uzbuđeno započinje svoju priču gospodin Pavlović i nastavlja: „Kretao sam se autoputem „Miloš Veliki”, u smeru od Beograda prema Ljigu i kada sam se približio isključenju za Lajkovac, pozlilo mi je. Osećao sam jak bol u grudima, rukama i nogama, nesvesticu, mučninu i gubitak kiseonika. Jedva sam uspeo da otvorim vrata i srušio sam se…”

Taj dan Nenad Pavlović neće nikada zaboraviti, ali neće ni Jelena, ni ostali zaposleni u JP „Putevi Srbije” – Dobijena je još jedna bitka za život!

Humanost i hrabrost Jelene Sinđelić, njena odgovornost i požrtvovanost za ljudski život čine ponosnim sve zaposlene u JP „Putevi Srbije”, saopštili sui z JP „Putevi Srbije“.

Related posts

Leave a Comment