PORAZ ŽELEZNIČARA U ARANĐELOVCU

Iako je postojala nada da će  gostovanje u Aranđelovcu biti jedno od lakših i da će doneti tri vrlo važna boda za opstanak, Železničar je doživeo još jedan neprijatan poraz. Šumadija, koja je u prethodnih 29. kola zabeležila samo tri pobede i odavno je izgubila sve šanse za opstanak, pobedila je danas Lajkovčane sa 2:1.

Doduše, takođe otpisana Gruža savladala je Takovo sa 1:0, a kada su u pitanju mečevi čiji ishod je bitan za opstanak Železničara, istim rezultatom je Mačva u Bogatiću pobedila Bane iz Raške. Sutra se u direktnom duelu sastaju Jošanica i Tutin, Smederevo ide na noge trećeplasiranoj ariljskoj Budućnosti, a Sušica dočekuje užičku GFK Slobodu.

Videćemo šta će se desiti u sutrašnjim mečevima, ali, imajući u vidu da postoje nagoveštaji da će ove sezone čak sedam timova ispasti iz Srpske lige Zapad, jasno je da je „dizelka“ u vrlo nezavidnoj situaciji jer ima najmanje bodova u grupi timova koji brinu za opstanak (ne računajući već otpisane Gružu, Šumadiju i Bane).

Trenutno stanje u donjoj polovini tabele, posle nekompletnog 29. kola: Takovo i Tutin po 40, Sušica 39,  Smederevo 38, Jošanica 34, Železničar 33, Gruža i Šumadija (Aranđelovac) po 16 i Bane iz Raške 7.

Do kraja prvenstva ima još pet kola, a sledeće nedelje Železničar dočekuje Budućnost iz Arilja. Posle toga sledi gostovanje u Bogatiću, zatim dolazi Gruža, onda meč u Jošanici i na kraju u Lajkovcu gostuje budući prvoligaš – Sloga iz Požege.

Related posts

Leave a Comment