ŽELEZNIČAR PORAŽEN U TUTINU

Železničar je danas izgubio sa 3:0 (1:0) od Tutina, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Osvajanjem ova tri boda Tutin je zamenio mesto na tabeli sa Žezničarom: sada su Sandžaklije iznad crte za ispadanje sa 28 bodova, a Lajkovčani ispod sa dva boda manje. Takovo ima 31, a Smederevo 32.

Još jedan današnji rezultat nije išao na ruku lajkovačkom srpskoligašu: Takovo i Smederevo su remizirali.

Treba naglasiti da Smederevo i Tutin imaju po utakmicu više jer su jedini odigrali meč u sredu, rezultat je bio 1:1, dok su svi ostali susreti odloženi zbog snega.

Železničar u zaostaloj utakmici mora da pobedi Budućnost Krušik kako bi poboljšao bodovni saldo, kao i sledećeg vikenda Takovo, još jednog konkurenta iz donjeg dela tabele.

Železničar je vezao dva poraza na gostovanjima što ga je dovelo u nezavidan položaj, ali bi dve pobede na svom stadionu znatno ublažile tu situaciju.

U tom kontekstu ne ohrabruju vesti iz Valjeva, jer je danas Budućnost Krušik predvođena novim trenerom Srđanom Jovanovićem Čobanjom, doskorašnjim šefom struke Železničara, pobedila aranđelovačku Šumadiju čak sa 6:0. To ne treba da obeshrabruje jer smo već navikli na potpuno različita izdanja timova u srpskoligaškom rangu.

Treći tim iz našeg kraja, ubsko Jedinstvo, nastavlja sa pobedama – današnja „žrtva“ bio je Bane iz Raške kome su Ubljani dva puta zatresli mrežu.

U naredna tri kola Želja igra sa Takovom, Smederevom i Banetom iz Raške, pa će posle toga, računajući i zaostali meč sa Valjevcima, stvari biti dosta jasnije.

Related posts

Leave a Comment