U TOKU JE UPIS U ŠKOLICU SPORTA “SPORTIĆ LA”

Počeo je upis dece u Školicu sporta “Sportić La”, koja će sa radom otpočeti u aprilu mesecu. Školica sporta je namenjena deci uzrasta od četiri do deset godina. Sa polaznicima Školice sporta radiće se prvenstveno na prevenciji deformiteta, razvoju motorike i koordinacije i pravilnom razvoju dece kroz igru i sport. Organizatori programa su: Nenad Milanović – profesor fizičke kulture, Marko Biljić – spec. dečijeg sporta i Aleksandra Biljić – org. sportske rekreacije.


Školica sporta “Sportić La” je samostalno sportsko udruženje, nije osnovano pri nekom sportskom klubu i ideja je da njeni polaznici budu blagovremeno spremna za bavljenje sportom koji odaberu i da kao takvi postanu članovi sportskih klubova.


Program Školice sporta je brižljivo, maštovito i višestruko korisno osmišljen.


Nenad Milanović, profesor fizičke kulture poziva svu decu i roditelje sa područja lajkovačke opštine da se priključe i uvere da li im odgovara ovaj metod rada, a za portal LAJKOVAC NA DLANU je pojasnio ideju o osnivanju Školice sporta “Sportić La”:


“Samostalno sportsko udruženje “Sportić la” osnovano je sa ciljem da promoviše zdravo sportsko vaspitanje dece uzrasta od 4 do 10 godina. Sa decom će radoti isključivo osobe sa visokim obrazovanjem iz oblasti sporta. Pored elementarnih sportova, atletike, gimnastike i plivanja, deca u školi će sticati osnovna znanja iz sportova sa loptom. Posebna pažnja će se obratiti na korektivnu gimnastiku, ispravljanje i prevencija deformiteta, uz saradnju medicinskih stručnjaka iz oblasti sporta. Rad je planiran u sportkoj hali, sportskim terrnima na otvorenom i u prirodi. Pozivamo svu decu i roditelje sa teritorije opstine Lajkovac da dođu i kroz treninge vide da li im odgovara ovakav metod rada. Početak rada je planiran za april mesec, zapravo čim dozvoli epidemiološka situacija.Zainteresovani se mogu prijaviti na brojeve telefona realizatora programa: Moj broj telefona je 064/ 19 – 45 – 905; Marko Biljić 069/ 723 – 454 i Aleksandra Biljić 063/ 76 – 22 – 477.”


Školica sporta će razgranati svoju mrežu i na seoskom području, tako da se računa na potpuni obuhvat dece ravnomerno i na gradskom i na seoskom području.


Oni koji se budu prijavili, biće kako saznajemo prijatno iznenađeni planiranim programskim aktivnostima, koje će svakako obezbediti zdrav i pravilan razvoj deteta i u potpunosti ga pripremiti za bavljenje sportom, a sve kroz sportske aktivnosti i igru na najrizličitijim lokacijama i uz osmišljene sadržaje, sve u organizaciji ljudi sa znanjem i iskustvom u radu sa decom u sferi sporta.

Biće i da je ovo jedan od sigurnih načina da Lajkovac formira toliko željeni i nedostajući sopstveni sportski kadar.

Related posts

Leave a Comment