PREDSEDNIK OPŠTINE LAJKOVAC ORGANIZOVAO PRIJEM ZA ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA – OSVAJAČE KUPA SRBIJE

Povodom sinoćne fantastične utakmice odbojkašica Železničara u finalu Kupa Srbije i osvajanja trofeja treći put za četiri godine, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković priredio je danas u Gradskoj kući prijem za predstavnike kluba i uručio im prigodne poklone.

„Za malo mesto kao što je Lajkovac značajno je na koji način prezentujete Lajkovac u Srbiji i šire. Nekoliko poslednjih godina Lajkovac postaje centar ženske odbojke u Srbiji. Toga ne bi bilo bez ogromnog doprinosa porodice Lazarević, a Opština Lajkovac je samo jedna karika u vašim uspesima. Za nas je bitno i da je mnogo mladih počelo da trenira odbojku, a deca iz osnovnih škola vas prepoznaju kao uzore.“

Ivana Lazarević, sportski direktor OK Železničar, doskorašnji kapiten tima, istakla je da je trofej Kupa došao kao „melem na ranu“ posle ispadanja iz trke za prvenstvenu titulu. Najavila je će se klub dobro pripremiti za novu sezonu sa željom da osvoji „duplu krunu“.

Prijemu je prisustvovao deo odbojkašica, a kapiten Aleksandra Gajić je rekla da je sjajan osećaj posle osvajanja trofeja i da se nada da će ih biti još, mada je svesna da se nije lako nositi sa pritiskom odbrane trofeja.

Šef stručnog štaba Branko Kovačević istakao je da je ekipa Železničara napravljena sa ambicijama da se bori za oba trofeja, a da je svakako očekivan bar jedan. „Ovaj trofej mi je možda i draži posle neočekivanog i šokantnog poraza od Partizana u četvrtfinalu plej-ofa Superlige, jer su devojke za kratko vreme uspele da prebole poraz. Ne samo da smo osvojili trofej, nego smo prikazali najbolju igru ove sezone. Mislim da smo u ekipi napravili dobar spoj iskustva i mladosti i da su mlađe devojke dovoljno napredovale.“

Predsednik kluba Živorad Lazarević se nada da će Železničar uspeti da zadrži najveći deo tima iz ove sezone, imajući u vidu izvanredne uslove za rad i život koje pruža svojim odbojkašicama, ali i da dovede još mlađih igračica kako bi obezbedili budućnost kluba.

Želja je sinoć u finalu Kupa Srbije u Vrnjačkoj Banji pobedio Ub sa 3:0 (25-18, 25-19 i 25-22).


Treći pehar Kupa Srbije podigle su odbojkašice: Vanja Ivanović, Tamara Marković, Barbara Batinić, Maja Savić, Aleksandra Uzelac, Nada Mitrović, Ana Bjelica, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Milana Rajlić, Jovana Mirosavljević, Marina Vujović, Anica Kutlešić i Rada Perović. Stručni štab: šef Branko Kovačević, pomoćnik Vladimir Živković, statističar Lazar Tabaković i kondicioni trener Srećko Mijatović.

Related posts

Leave a Comment