ŽESTOK MARTOVSKI START – ZA TRI DANA 28 NOVIH SLUČAJEVA

Pored juče objavljenog podatka o 17 novih slučajeva zaržavanja korona virusom, prema danas prispelim dodatnim podacima lajkovačkog Doma zdravlja, tokom jučerašnjeg dana evidentirano je još 6 novih slučajeva zaražavanja korona virusom i to je prema lokalnoj statistici već 23 novoobolelih u martu.


Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, u Kolubarskom okrugu je 78 novopozitivnih, a na području Lajkovca je danas 5 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, tako da je za tri dana marta u Lajkovcu 28 novobolelih . U Valjevu je 42 novopozitivnih, u Osečini i Ubu po 10, u Ljigu 6 i u Mionici 5.


U procesu masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, do sada je ukupno vakcinisano 1504 stanovnika lajkovačke opštine, a revakcinisano je 577. Vakcinisano je nešto više od 10% stanovnika.

Od početka pandemije je na ovom području ukupno obolelo 1119 osoba , od kojih je 835 izlečeno, dok se 267 osoba vodi kao neizlečeno. Bitku sa koronom izgubilo je 19 stanovnika opštine Lajkovac.


U Opštoj bolnici Valjevo je prema poslednjem izveštaju hospitalizovano 58 kovid pozitivnih pacijenata.


Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva Kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 03.03.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment