ALARMANTNO, DESET NOVIH SLUČAJEVA U JEDNOM DANU!

Prema upravo pristiglim podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče je na području lajkovačke opštine registrovano deset novih slučajeva zaražavanja korona virusom! Odavno broj novozaraženih nije na dnevnom nivou bio dvocifren. Zaključno sa 25. februarom, tokom ovog meseca je na području opštine Lajkovac 59 osoba obolelo od korona virusa.


Prema jučerašnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 35 novopozitivnih na korona virus u Kolubarskom okrugu, u Lajkovcu su bila 2 nova slučaja, a presek stanja na nivou okruga pravi se u 13 časova za prethodna 24 sata, tako da tu nije uračunat kompletan dnevni izveštaj Doma zdravlja Lajkovac.


Zaključno sa 25. februarom, vakcinisano je 1 420 stanovnika opštine Lajkovac, dakle oko 10% ukupnog broja stanovnika. Revakcinacijom je do sada obuhvaćeno nešto više od trećine vakcinisanih, drugu dozu vakcine primilo je 520 osoba.


Kako saznajemo, proces masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa se u opštini Lajkovac odvija odlično. Interesovanje Lajkovčana za vakcinaciju je dosta dobro, a procesi i vakcinacije i revakcinacije odvijaju se odličnom dinamikom i uz dobru organizaciju, po unapred zakazanim terminima. Dosadašnja dinamika vakcinacije je, kažu, zapravo maksimum realizacije i popunjenosti termina.

Related posts

Leave a Comment