POBEDA U PRESTONICI I NOVA TRI BODA ZA ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA

Teže nego što se očekivalo OK Železničar je večeras u Beogradu, u okviru 15. kola Superlige, savladao istoimeni klub sa 3:1, po setovima 20-25, 31-29, 25-18 i 25-23. Inače, Beograd je na začelju tabele bez ijedne pobede.


Očigledno da je opuštanje na startu meča dovelo do toga da Beograđani osvoje svoj šesti set u prvenstvu i znatno namuče odbojkašice Železničara u drugom setu, koji se igrao čak do 31 poena. U sastavu Železničara nije bilo Maje Savić, koja je bitna poluga u igri tima.


U redovima Železničara večeras je najviše poena osvojila Nada Mitrović – 16, Gajić je upisala 12, Kutlešić 11, Bjelica i Mirosavljević po 10, Perović 9, Ivanović 6… Kod Beograda su se istakle Savićević, Novosel i Berbatović.


Rezultati utakmica 15. kola: Spartak – Crvena zvezda 2:3, Srem – Ub 0:3, TENT – Partizan 3:2 i Jedinstvo – Klek 3:0.


Na tabeli Ub i dalje domintan sa svim pobedama, uprkos utakmici manje, koju će odigrati sa Crvenom zvezdom već u utorak. TENT je i dalje drugi sa 13 pobeda, ali mu se Železničar primakao i ima samo pobedu i tri boda manje. Na četvrtom mestu je Crvena zvezda, koja ima tri pobede manje od našeg superligaša, a očekuje je zaostali meč na Ubu.


U sledećem kolu Železničar dočekuje subotički Spartak.

Related posts

Leave a Comment