NA SRPSKI NAČIN: NEMA TRENERA – NEMA PROBLEMA, TU JE JOGI

Ovladali su Srbi veštinom snalaženja u svim situacijama, a to je u praksi upravo pokazao, i to u Dalasu, Lajkovčanin Nemanja Jovanović Jogi, košarkaški trener sa impozantnom nacionalnom i međunarodnom karijerom. Da podsetimo, Nemanja Jovanović je i dalje u Dallasu na Univerzitetu SMU, koji se takmiči u prvoj diviziji američke koledž košarke, na poziciji Direktora za inidividualni razvoj igrača.


Naime, pandemija korona virusa dovela je do situacije, da od osam trenera u ekipi, jedino Nemanja nije bio u izolaciji zbog korone. Naravno, u gotovo klasičnom srpskom maniru, Nemanja je potpuno sam osam dana u kontinuitetu redovno sam vodio sve treninge. Svima je tamo bilo potpuno nejasno i pitali su se kako čovek uopšte može sve to sam da radi!?


Nije se sve završilo čuđenjem i pitanjima tog tipa, već su sve to masovno preneli i mediji, pored lokalnih i nacionalni poput Dallas morning news.


Dallas morning news je tekst pod naslovom NEMA TRENERA – NEMA PROBLEMA preneo kao pogled iznutra na to kako se SMU sa svojim trenerskim osobljem suočio sa problemima COVID-19 i kako je tim osam dana vodio trener za razvoj igrača Nemanja Jovanović, jedini član trenerske ekipe koji nije bio u izolaciji zbog COVID-19.


Za Lajkovčanina Nemanju Jovanovića, trenera za razvoj igrača koji je u ovom programu već šest godina, bilo je sasvim prirodan sled stvari da ovako postupi u okolnostima izazvanim pandemijom, ali za tamošnje standarde je to kuriozitet i tako su i reagovali na ovaj čin.


Nemanja kaže, da je srećan što su okolnosti sa gotovo kompletnim trenerskim timom u izolaciji uspešno prevaziđene, da igrači zbog toga nisu bili uskraćeni za treninge i igru, kao i da se zbog svega toga oseća odlično.


Eto, bilo čega kod nas da nema – nema problema, pa tako bi i u Americi: nema trenera – nema problema, tu je Jogi i srpska veština snalaženja u svakoj situaciji, čak i nemogućoj i za strance nezamislivoj.

Related posts

Leave a Comment