MANJI BROJ NOVIH SLUČAJEVA, ODLIČAN ODZIV ZA VAKCINE

Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče 21. januara evidentirana su četiri nova slučaja zaražavanja korona virusom. Od početka januara u lajkovačkoj opštini virusom korona do sada su inficirane ukupno 84 osobe.


Juče, drugog dana imunizacije stanovništva u Domu zdravlja u Lajkovcu, vakcinisano je 47 građana. Za dva dana, vakcinisano je 112 Lajkovčana, a i danas su svi termini za vakcinisanje popunjeni, sve do kasnih večernjih sati.


Na samom početku vakciniše se mahom starije stanovništvo, ali među onima koji su već primili vakcinu ima i mlađih.


Jutros se među prvima, vakcinisao i Živorad Bojičić, savetnik predsednika opštine Lajkovac i svojim primerom pozvao i druge da to učine.

“Apsolutno nisam imao dilemu oko toga da li ću se vakcinisati, kao ni oko izbora vakcine. Dobro je da vakcina ima i ovaj čin smatram najrazumnijim potezom. To je svakako najsigurniji i najbrži način da se rešimo ove pošasti i konačno vratimo normalnom životu u svim sferama. Mislim da je u ovom trenutku neophodno da glas struke nadjača stavove laika i da ljudi ne budu na svoju i opštu štetu dovedeni u zabludu, jer je imunizacija značajna tekovina novog doba. Tu dileme ne bi trebalo da bude.”


Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od ukupno 32 novoobolelih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca danas su evidentirana tri nova slučaja.


U odnosu na izveštaj od prethodnog dana, od posledica korona virusa u Valjevu su preminule još dve osobe.


Od 32 novoobolelih u okrugu, prema današnjem izveštaju, u Valjevu su novopozitivne još 22 osobe, novozaraženih ima u Osečini četvoro, u Lajkovcu troje i po jedno u Ljigu, Mionici i Ubu.


Prema poslednjim informacijama, u Opštoj bolnici u Valjevu hospitalizovano je 98 pacijenata sa kliničkom slikom kovid 19 infekcije.


Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 22.01.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment