DANAS JEDAN NOVI SLUČAJ, IMUNIZACIJA SE USPEŠNO SPROVODI

Prema podacima Doma zdravlja Lajkovac, juče 20. januara evidentiran je samo jedan novi slučaj zaražavanja korona virusom, tako da je tokom januara u lajkovačkoj opštini virusom korona do sada inficirano ukupno 80 osoba.

Juče, prvog dana imunizacije stanovništva u Domu zdravlja u Lajkovcu, od 72 zakazana termina vakcinisano je 65 građana, a sedam vakcinacija je iz objektivnih razloga odloženo za druge termine. Generalno, Lajkovčani ispoljavaju veliko interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa i zaposleni u Domu zdravlja u Lajkovcu imaju pune ruke posla.

Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od ukupno 28 novoobolelih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca i danas je evidentiran svega jedan novi slučaj.

U odnosu na izveštaj od prethodnog dana, od posledica korona virusa u Valjevu je preminula još jedna osoba.

Od 28 novoobolelih u okrugu, prema današnjem izveštaju, u Valjevu su novopozitivne još 24 osobe, novozaraženih je u Ljigu dvoje i po jedno u Lajkvcu i Osečini, dok su Ub i u Mionica prema današnjem izveštaju bez novozaraženih.

Prema poslednjim informacijama, u Opštoj bolnici u Valjevu hospitalizovano je 99 pacijenata sa kliničkom slikom kovid 19 infekcije.

Podaci o broju laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19 infekcije i ishodu lečenja (stanje na dan 21.01.2021.) sadržani su u priloženoj tabeli:

Related posts

Leave a Comment