LOKALNA SAMOUPRAVA ĆE UČINITI SVE DA ŠKOLA U JABUČJU DOBIJE FISKULTURNU SALU

Opština Lajkovac u kontinuitetu poklanja veliku pažnju svim školskim objektima na svom području i po svemu sudeći tako će biti i ubuduće. Jedna od stavki koja čeka na realizaciju je izgradnja nedostajuće fiskulturne sale za potrebe OŠ “Dimitrije Tucović” u Jabučju. Projekat je spreman, a lokalna samouprava će iskoristiti sve raspoložive mogućnosti da u narednom periodu izgradi fiskulturnu salu u Jabučju vrednu 45 miliona dinara, koju će pored đaka moći da koriste i meštani, najavio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković:


“Moram da naglasim da imamo odličnu saradnju sa novim direktorom OŠ „Dimitrije Tucović“ u Jabučju Goranom Milinčićem. Sigurno je da će biti urađeno ono što je planirano u narednoj godini, a to su male popravke na školi i dogradnja nadstrešnice na gornjem delu objekta. Jako je pozitivno da smo pre 15 dana završili projekat fiskulturne sale, pokušaćemo preko Kancelarije za javna ulaganja da već početkom godine konkurišemo sa tim projektom, ako bude novca u Kancelariji.


Imamo već dva projekta koja su nam bukvalno prošla kod Kancelarije: prvi je sanacija i uređenje kanala na teritoriji opštine u iznosu od 120 miliona dinara; drugi poboljšanje vodosnabdevanja, izgradnja podstanica i zamena azbestnih cevi u iznosu od 240 miliona dinara. Međutim, svi smo upoznati sa finansijskom situacijom, tako da očekujemo da bar jedan od tih projekata realizujemo.


Vrednost fiskulturne sale je 45 miliona dinara sa PDV-om. Međutim, ne treba da brinu nastavnici i mališani škole u Jabučju, ako ne bude pozitivnih signala od Kancelarije za javna ulaganja, salu ćemo izgraditi opštinskim sredstvima. U naredne dve do tri godine mališani koji pohađaju školu u Jabučju mogu da očekuju sportsku halu, odnosno fiskulturnu salu, koju će moći da koristite i ostali meštani.


Do tada nesmetano mogu koristiti prostor mesne zajednice preko puta škole, koji je upodobljen za tu namenu.”

Škola u Jabučju, koja nosi naziv istaknutog borca za radnička prava Dimitrija Tucovića, baštini veoma dugu tradiciju postojanja i rada. Osnovana je daleke 1842. godine. Svojom prosvetnom delatnošću pokriva prostor sela Jabučja, Skobalja, Malog Borka i dela Paljuva.


Sve u školi u Jabučju ide u pravcu savremene škole, ali uz očuvanje njenog identiteta i tradicije.


U ovoj školskoj godini, nova, savremena škola u Jabučju ima 260 učenika raspoređenih u 17 odeljenja, 14 u matičnoj školi, dva odeljenja u Donjem kraju Jabučja i jedno u Skobalju.

Related posts

Leave a Comment