U VRTIĆU OBELEŽEN DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u Predškolskoj ustanovi “Leptirić” u Lajkovcu realizovane su brojne, u okolnostima pandemije izvodljive aktivnosti, u nastojanju doprinosa prihvatanju i uvažavanju različitosti kod dece.


“Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je samo jedan dan u međunarodnom kalendaru, ali simbolizuje akcije koje bi trebalo preduzimati svakodnevno, kako bi se stvorile zajednice koje su raznolike i prihvatljive za sve ljude. Upravo je sve tim povodom u vrtiću koncipirano tako, da deca blagovremeno steknu neophodna saznanja i prihvate prisutne različitosti kao prirodne, što će im omogućiti kvalitetno zajedničko odrastanje i međusobmo dopunjavanje. Cilj je svakako da deca shvate, da svi imaju jednake mogućnosti, ali pre svega da svi imaju i pravo na različitost,” rekla je direktorka “Leptirića” Mila Lončar Mitrović.


Pored redovnog vaspitno – obrazovnog programa, široka lepeza aktivnosti u “Leptiriću” evidentno doprinosi punoj spremnosti dece da zakorače u svet odraslih.

Related posts

Leave a Comment