SVE NAGRADE UZELI LAJKOVAČKI OSNOVCI

Lajkovački osnovci, učenici viših razreda škole “Mile Dubljević”, pod mentorstvom predmetnog nastavnika Miloja Mitrovića, pobrali su u svim kategorijama sve nagrade, na regionalnom likovnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo, na kome su inače višegodišnji tradicionalni favoriti.


Naime, Odsek za promociju zdravlja ZZJZ Valjevo je i ove godine, u cilju podsticanja zdravstveno-vaspitnog rada u predškolskim ustanovama i školama, realizovao konkurs za najbolji likovni i literarni rad na teme: Pravilna ishrana – Zdravlje na usta ulazi, Zdravlje zuba i usta – Zdrave navike za zdrave zube i Dojenje kao optimalna ishrana za novorođenče/odojče (Podrži dojenje – za zdraviju planetu). U realizaciji konkursa, izboru najboljih radova i obeležavanju tema po Kalendaru zdravlja SZO redvno učestvuju i odgovarajuće službe Doma zdravlja Valjevo. Žiri je bio u sastavu: Snežana Marinković, načelnica Centra za promociju zdravlja, dr Mirjana Petrović i dr iz Doma zdravlja Jasmina Lukić – Savetovalište za pravilnu ishranu.

S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju zbog KOVID-19, ove godine sva tri konkursa su realizovana na početku školske godine.


Najbolji radovi izabrani na nivou okruga biće prosleđeni Institutu za javno zdravlje Srbije. Radovi će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno-promotivnog materijala u cilju promocije zdravlja, koji će biti izloženi u zdravstvenim ustanovama širom Srbije.

Related posts

Leave a Comment