KOTLARNICA ZA BAZEN GOTOVA DO KRAJA MESECA

Pri kraju je izgradnja poslednjeg objekta neophodnog da bi se zatvoreni bazen u Lajkovcu pustio u rad, a to je kotlarnica za grejanje bazena . Očekuje se da radovi budu gotovi do kraja meseca, izjavio je predsednik opštine Andrija Živković, obilazeći radove sa saradnicima:


“Polako se privodi kraju i kotlarnica, završna karika na zatvorenom bazenu u Lajkovcu. Stigla je nedavno i oprema, kotlovi na pelet, jer će se objekat grejati pomoću tog energenta. U gornjem delu ili na krovu biće solarne ploče preko kojih će se dobar deo vode grejati, a narednih dana radimo vezu koja će spajati kotlarnicu sa bazenom. Uporedo sa tim radovima naše komunalno preduzeće će uraditi ozelenjavanje, odnosno parterno uređenje. Predstoji nam da u idućoj godini iz budžeta odvojimo novac za zagrevanje bazena, kao i za radnike koji će održavati bazen. Već u decembru nam sledi tehnička proba, u januaru ćemo raspisati javnu nabavku za njegovo održavanje, kao i za potrošnju električne energije i ogrev, kako bi u februaru naš zatvoreni bazen mogao da primi prve kupače. Bazen će biti poveren Ustanovi za sport Lajkovac koja će gazdovati objektom – deo radnika će biti iz te ustanove, a deo angažovan preko agencije.”


Andrija Živković je najavio da je za narednu godinu planirano oplemenjivanje prostora oko bazena novim sadržajima, kao i rekonstrukcija ulice koja vodi do bazena:


“U sporazum sa RB „Kolubara“ ušla je ulica koja vodi od glavne ulice do bazena, a prolazi pored nove pijace. U toku je izrada projekta te ulice širine šest metara, sa obostranim trotoarima. Nadam se da će ona biti završena do kraja iduće godine, čime će i pristup bazenu biti drugačiji nego sada. Mislim da ćemo privući dosta korisnika i trudićemo se da bazen otplaćuje svoje troškove, mada će najveći deo novca obezbeđivati Opština kao investitor. Posle niza decenija čekanja konačno će i Lajkovac dobiti zatvoreni bazen, a osim naših meštana moći će da ga koriste i prezentuju plivački klubovi i svi klubovi koji se bave sportom vezanim za zatvorene bazene i van našeg grada. Po rečima ljudi koji su ga obišli, ovakvih objekata je jako malo u Srbiji i nadam se da će Lajkovac iskoristiti sve njegove potencijale. Naša sportsko-rekreativna zona dobija konačne konture i to će možda biti oličenje grada, nešto po čemu će biti prepoznatljiv u narednom periodu. “


Ako epidemiološka situacija ne dozvoli neće se žuriti sa otvaranjem bazena, čak i kada bude spreman. Predsednik Živković se ipak nada da će Lajkovčani početkom naredne godine moći da se kupaju u novom bazenu.

Related posts

Leave a Comment