ČETVORO NOVIH, LAJKOVAC NA 40 OBOLELIH OD KORONE

Potvrđena su jo četiri nova slučaja infekcije koronavirusom, tako da sada na području opštine Lajkovac ima 40 obolelih. Svo četvoro novozaraženih su mladi. Od 40 slučajeva obolelih u trećem talasu, jedna osoba je na bolničkom lečenju, tri osobe su izlečene i 36 osoba je u izolaciji i na kućnom lečenju.


I pored toga što su svi pacijenti sa područja lajkovačke opštine u trećem talasu imali lakšu kliničku sliku i mahom bili na kućnom lečenju, malobrojni su završili u bolnici ( troje) i za sada niko nije završio na respiratoru, javlja se nova zakonitost trećeg talasa koronavirusa. Večina obolelih je nakon perioda izolacije i lečenja na ponovljenom testu i dalje pozitivna, što lekari objašnjavaju jačinom i upornošću virusa.


Sezona slava i druge vrste porodičnih okupljanja, kao i nepažljivi izlasci i okupljanja mladih, ključni su faktori za rizik obolevanja i povećanje broja zaraženih, a i dalje su prisutni slučajevi porodičnog zaražavanja.


Kako bi se epidemiološka situacija držala pod kontrolom, neophodno je poštovanje svih mera i preporuka koje su na snazi u borbi protiv COVID – 19, upozoravaju nadležni, podsećajući i na aktuelnu intenzivnu kontrolu i nadzor nad sprovođenjem mera i pooštrenu kaznenu politiku.

Related posts

Leave a Comment