DVOJE NOVOOBOLELIH OD KORONAVIRUSA

Korona virus potvrđen je kod još dve osobe sa područja opštine Lajkovac. U oba slučaja, u porodici već ima zaraze koronavirusom. Treći talas definitivno ovde karakterišu slučajevi takozvanog porodičnog zaraževanja, jer upravo takvi slučajevi čine više od polovine ukupnog broja obolelih.


Ukupno je 18 obolelih u trećem talasu na području opštine Lajkovac je 18. Od ukupnog broja obolelih, u Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su tri pacijenta , dok je 15 osoba u izolaciji.


Prvi slučajevi zaražavanja koronavirusom u trećem talasu , nakon potpunog zatišja od blizu dva i po meseca, na području opštine Lajkovac evidentirani su 14. oktobra i to četiri slučaja obolelih u okviru jedne porodice.


Potreba za primenom svih mera i preporuka zaštite stanovništva od zaraznih bolesti na teritoriji opštine Lajkovac, propisanih odlukama Republičkog kriznog štaba i Zaključka štaba za vanredne situacije u borbi protiv epidemije korona virusa postoji i nastavlja se do poboljšanja epidemiološke situacije, zaključeno je danas na sednici lokalnog Štaba. Naglašeno je i da će nadzor nad sprovođenjem mera vršiti nadležne službe, koje će u cilju očuvanja zdravlja stanovništva voditi oštriju kaznenu politiku.

Related posts

Leave a Comment