SOLARNO BUĐENJE SRBIJE: DONACIJOM FIRME L.E.D. IZ BAJINE BAŠTE I LAJKOVAC NA SOLARNOJ MAPI SRBIJE

 

Firma L.E.D. iz Bajine Bašte u okviru svog projekta “SOLARNO BUĐENJE SRBIJE” do kraja oktobra zajedno sa svojim timom izuzetnih privrednika pokloniće Lajkovcu solarnu smart klupu za punjenje baterija mobilnih uređaja.

Lokacija odabrana za prvu pametnu klupu koja stiže u Lajkovac je dvorište Doma zdravlja, predviđeno je da radni vek instalacije bude oko 12 godina, a moći će da je koriste svi građani Lajkovca poptuno besplatno, neprekidno u toku 24 sata dnevno.

“Projekat “Solarno buđenje Srbije” osmislilu smo u nameri da probudimo svest naroda o korišćenju drugih izvora energije i praktično pokazali da se električna energija može dobiti iz obnovljivih izvora, a u ovom slučaju to je Sunce.

Veoma sam ponosan na vrhunske menadžere i dobre ljude iz Lajkovca, koji su deo našeg tima.
Prelep je osećaj kada nešto poklonite svom narodu…” , izjavio je za portal LAJKOVAC NA DLANU Mihailo Jevtić, direktor firme L.E.D. iz Bajine Bašte .

Ova savremena instalacija postaviće ponovo opštinu Lajkovac na solarnu mapu Srbije.

Lajkovac je naime, prvi u Srbiji, još 2017. godine prilikom rekonstrukcije autobuskih stajališta postavio solarnu klupu na stajalištu kod nekadašnje “Pobede”, ali je ona već odavno demolirana i nije u funkciji, pa je od pametne klupe ostala samo klupa.

Ostaje nada, da će ovaj drugi pokušaj biti uspešniji i da će Lajkovac ostati na solarnoj mapi Srbije.

 

 

Related posts