PREDSEDNIK OPŠTINE PRISUSTVOVAO POČETKU PROGRAMA OBELEŽAVANJA DEČIJE NEDELJE U “LEPTIRIĆU”

Prvog dana Dečije nedelje, Predškolsku ustanovu “Leptirić” posetio je danas predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima. Predsednik Živković je prisustvovao početku bogatog i sadržajnog programa obeležavanja Dečije nedelje i tom prilikom doneo mališanima prigodne poklone i majice sa sloganom ovogodišnje manifestacije “Podeljena sreća dva puta je veća”.

“Ovo su najlepši trenutci u našem poslu, dirljivi i puni osecanja i uvek se radujem kada idem u škole i vrtić, naročito kada su ovakvi povodi kao što je Dečja nedelja. Ono što je naš glavni cilj je, da svaka nedelja u godini bude posvećena deci. Kroz naš budžet, odnosno radove gledamo da se revnosno odnosimo prma onim projektima koji su vezani za decu i gledamo da što više novca obezbedimo za osnovno i srednje obrazovanje,” rekao je ozmeđu ostalog ovom prilikom predsednik Živković.

Mila Mitrović Lončar, direktorka “Leptirića”, zahvalila se opštinskom rukovodstvu na poseti i poklonima ovim lepim povodom i pojasnila kako će uprkos pandemiji Dečja nedelja biti sadržjno i kvalitetno obeležena:
“Zbog trenutne epidemiološke situacije, fokusirali smo se da sve aktivnosti tokom ove nedelje mahom budu unutar ustanove, ali to ne umanjuje kako ni sam sadržaj, tako ni kvalitet programa. Počeli smo “Bukvarom dečjih prava” gde su se deca upoznala sa svojim pravima, a tu su i ostali sadržaji poput „Balona želja“ u okviru kojeg deca iscrtavaju i pišu svoje želje na helijumskim balonima puštaju ih u visine, potom „Obojimo vrtić u radost“ – kreda crta maštom, likovne aktivnosti u svim vaspitnim grupama na temu slogana Dečije nedelje i osmišljavanje pokreta, odnosno koreografije na nivou vaspitnih grupa na temu slogana Dečije nedelje.”

Predsednik opštine i deca su nakon razgovora na balonima ispisali želje i zajedno ih pustili u visinu. Ispisanih želja je bilo raznih, od onih pravih sitnih, iskrenih dečijih, do one koju imaju i odrasli “da prestane korona”.

,,Dečija nedelja” se tradicionalno održava u mesecu oktobru, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. Ovogodišnja “Dečija nedelja” održava se od 5. do 11. oktobra.

Uprkos pandemiji, ovogodišnji program Dečije nedelje u “Leptiriću” vešto je osmišljen brojnim sadržajima.

Related posts