NAKON ČETVORODNEVNOG ZATIŠJA, JEDAN NOVOOBOLELI

Nakon četiri dana, tokom kojih nije evidentiran ni jedan novi slučaj novoobolelih, infekcija COVID-19 potvrđena je kod još jedne osobe sa područja opštine Lajkovac, tako da je ukupan broj obolelih u novom talasu od kraja juna 69 osoba. Novoobolela osoba ima 21 godinu.

Trenutno, od obolelih u novom talasu 42 osobe imaju negativan test i one su izlečene, dve osobe su preminule, dok je još uvek pozitivno na korona virus 18 osoba, od kojih je dvoje na stacionarnom i 16 osoba na kućnom lečenju, a u izolaciji je 7 osoba.

Na dnevnom nivou drastično je smanjen broj pregleda u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Lajkovcu, mahom su u pitanju kontrolni pregledi, a ovog momenta nema ni jednog pacijenta koji čeka na pregled u Kovid ambulanti.

Od početka pandemije, na području lajkovačke opštine korona virusom zaraženo je ukupno sa prvim talasom 98 osoba, od kojih su četiri osobe preminule.

Poslednjih dana je na području okruga inače bitno smanjen broj novoobolelih na dnevnom nivou, a ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1576 osoba; u Valjevu 1126, u Mionici 111, u Ubu 105, u Lajkovcu 98, Ljigu 80 i Osečini 56 obolelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju je 76 pacijenta iz Kolubarskog okruga.

U kućnoj izolaciji je 398 osoba iz Kolubarskog okruga, od toga 258 iz Valjeva. Izlečeno je 1064 u Kolubarskom okrugu, od toga iz Valjeva 623 osobe.

U Kolubarskom okrugu od početka pandemije preminulo je 38 osoba; u Valjevu 21, petoro u Ljigu, četvoro u Lajkovcu, po troje u Osečini i u Ubu, a u Mionici su preminula dva pacijenta.

Related posts