MOZZART ISPORUČIO OSVEŽENJE I ZA MEDICINARE VALJEVSKE BOLNICE

Kovid bolnicama u Srbiji Mozzart je isporučio više od 20 tona svežeg voća i prirodnih sokova. U akciji koja je organizovana u čitavoj Srbiji učestvovalo je više od 200 zaposlenih ove kompanije i brojni sportisti i druge javne ličnosti

Više od 20 tona svežeg voća, vitaminskih napitaka, na hiljade kvalitetnih obroka zaposleni Mozzarta, njih više od 200, dostavili su proteklih dana u sve kovid bolnice u Srbiji. Poslednje u nizu bile su opšte bolnice u Valjevu, Šapcu, Čačku, Užicu, Zlatiboru, Priboju i Prijepolju.

Ova je još jedna društveno odgovorna akcija kompanije Mozzart. Od početka epidemije, regionalni lider u priređivanju igara na sreću izdvojio je više od pola miliona evra za pomoć srpskom zdravstvu. Akcija se realizovala u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, a podržali su je i brojni sportisti, ali i druge javne ličnosti – Vladimir Štimac, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Novica Veličković…

Šabac je epidemiološko žarište, prema poslednjim podacima više od polovine novozaraženih korona virusom u Mačvanskom okrugu je iz ovog grada. Zaposleni u “crvenoj zoni” u Opštoj bolnici u Šapcu neprekidno rade na brizi i lečenju pacijenata, pod punom medicinskom opremom, bez stajanja.

“Kompanija Mozzart isporučila nam je značajnu količinu svežeg voća i ceđenih sokova namenjenih medicinskom osoblju sa prve borbene linije, koji danonoćno vode brigu o oporavku kovid pozitivnih pacijenata u Opštoj bolnici Šabac.  Svaki poklon paket je krcat uredno aranžiranim korpicama svežeg voća i ceđenih sokova. Ukupno 130 paketa koji teže oko 1,5 t isporučeno je juče u našu ustanovu koji nesumnjivo, predstavljaju dodatni nutricionistički podsticaj u vidu vitaminsko-energetske injekcije zaposlenima da istraju u iscrpljujućem smenskom radu pod zaštitnom opremom.”, poručili su iz te bolnice.

I u opštu bolnicu u Čačku dostavljeno je 100 osvežavajućih paketa za medicinare ove ustanove, koji vode borbu protiv pandemije Covid –19. Sportisti i treneri iz grada na Moravi, došli da podrže zdravstvene radnike Opšte bolnice u Čačku i zajedno sa zaposlenima Mozzarta uruče im osveženje. Među njima bio je reprezentativac Srbije, Aleksa Avramović:

,,Ovo je jedan zaista sjajan gest. Doduše, Mozzart godinama organizuje brojne humanitarne akcije. Smatram da to uvek mora da prođe zapaženo, jer je ovo potez za svaku pohvalu. Uvek ću se odazvati pozivu da učestvujem u humanitarnim dešavanjima. Drago mi je da se to desilo danas u Čačku, u Opštoj bolnici, jer znam koliko je teško zdravstvenim radnicima koji se bore za živote svih nas. A na nama sportistima je da pomognemo koliko možemo, svaki vid podrške je dobrodošao”, rekao Aleksa Avramović.

Gotovo 200.000 žitelja Kolubarskog okruga gravitira ka valjevskoj bolnici, pa tako i u ovim danima kada je svačiji fokus na borbi protiv kovida

“Od marta prvi na udaru su bili valjevski medicinari, a kako intenzitet epidemije ne pada, ista situacija se preliva i u ove julske dane. I u ovim trenucima,  život ipak nalazi način za lepe darove. U valjevskom porodilištu je tako znatan porast broja novorođene dece i to ne samo iz Kolubarskog okruga, već su se kod nas rađale i bebe iz Šapca, Obrenovca i drugih gradova u kojima su bolnički kapaciteti podređeni kovid zbrinjavanju. Akcija Mozzart i Ministarstva zdravlja, značajan je podstrek i podrška u danima kada se radi bez predaha. Paketi voća su više od osveženja nakon napornog dana jer je osim vitamina u njih spakovana zajednička briga i podrška svima nama. Hvala kompaniji Mozzart što je još jednom dokazala da je više od društveno odgovorne kompanije ovim gestom,” navela je Kristina Paramentić, iz Opšte bolnice Valjevo prilikom uručenja paketa.

Related posts