UBEDLJIVA POBEDA SNS

*IZBORI 2020*

Uz izuzetno visoku izlaznost na izbore, od blizu 67 %, lista ALEKSANDAR VUČIĆ- ZA NAŠU DECU sa preko 5 000 dobijenih glasova ostvarila je u Lajkovcu odličan rezultat i ubedljivu pobedu.

Nosilac liste Nenad Džajević je rekao, da je ovo rekordan izborni rezultat za parlamentarne i lokalne izbore u Lajkovcu, koji je prevazišao sva očekivanja i zahvalio se građanima na punoj podršci i poverenju. Čak blizu 65% osvojenih glasova je sigurnih 24 odbornika u lokalnom parlamentu, a možda i 25. Džajević je već u slavljeničkoj euforiji, nakon prvih preliminarnih rezultata i nezapamćenog uspeha naglasio, da neće dozvoliti da ovaj rezultat opije, nego će se već sutra nastaviti sa radom i realizacijom projekata.

S obzirom da Skupštinu opštine Lajkovac čini 35 odbornika, SNS u Lajkovcu može sama da formira vlast. Potrebe nema, ali je teorijski moguće i formiranje široke koalicije.

Prema podacima iz Izbornog štaba SNS, od ukupnog broja upisanih birača na izbore je izašlo 7 888, važećih listića je 7 548, nevažećih 335. Na osnovu 100% obrađenih biračkih mesta, izlaznost je u lajkovačkoj opštini prema preliminarnim rezultatima 66,94% , među najvećim u Srbiji.

Od ukupnog broja izašlih birača, za listu ALEKSANDAR VUČIĆ- ZA NAŠU DECU glasalo je na 35 biračkih mesta u opštini Lajkovac 5 039 birača ili 63, 88% .

Sve liste koje su učestvovale na lokalnim izborima u Lajkovcu, a bilo ih je pet, prešle su cenzus.

Lista IVICA DAČIĆ SPS – JS osvojila je 1 192 glasa ili 15, 11%.

Lista HRABRO – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici osvojila je 543 glasa ili 6,88%.

Grupa građana – SRPSKA DESNICA ZA DOMAĆINSKI LAJKOVAC osvojila je 354 glasa ili 4,49%.

Inicijativa za Lajkovac dobila je 420 glasova ili 5,32%.

Reč je svakako o još uvek nezvaničnim rezultatima, ali bitnijih izmena zasigurno biti neće.

Related posts