SESTRE RANKOVIĆ NEPRIKOSNOVENE

 

Sestre Ranković iz Lajkovca, Adrijana i Eleonora učestvovale su na nesvakidašnjem prestižnom konkursu inspirisanom knjigom “Autostoperski vodič kroz galaksiju” Daglasa Adamsa i vogonima, čuvenim po svojoj poeziji, koja je treća na listi najgore u univerzumu. Na ovom konkursu žiri tradicionalno dodeljuje dve nagrade u dve ekstremne kategorije, a sestre Ranković su na ovom konkursu odnele obe nagrade.
Saopštenje žirija Autostoperskog vodiča kroz fantastiku:

“Dragi naši autostoperi, žiri je doneo odluku da u kategoriji ozbiljne vogonske poezije dodeli prvo mesto pesmi “Romantično krvoliptanije čvrknute kokoške na noćnom žalu”, koju je napisala Eleonora Ranković, dok je u kategoriji šašave vogonske poezije prvo mesto odnela “Oda pokvarenom frižideru i izgubljenoj slavi” Adrijane Ranković. Ove dve pesme će za početak biti objavljene na našem sajtu, a imaćete prilike i da ih čitate u trećem broju Fantastičnog vodiča, čija je tema Space opera.”

Poezija po uzoru na Vogone iz knjige Autostoperski vodič kroz galaksiju, samo je jedan, ispostavilo se uspešan segment intenzivnog umetničkog izražaja mladih i talentovanih multimedijalnih umetnica Adrijane i Eleonore Ranković, koje su po svemu sudeći nasledile umetnički gen svojih roditelja Jevrosime i Milutina Rankovića.

Sestre Ranković žive i rade u Beogradu i izuzetno su aktivne na polju umetnosti, a ovo je naravno jedna u nizu njihovih brojnih zanimljivih i maštovitih aktivnosti.

Related posts