POČELA DEZINFEKCIJA ULICA NATRIJUM – HIPOHLORITOM

Od večeras (četvrtak 19. mart) „Gradska čistoća“ najprometnije ulice u Lajkovcu pere natrijum-hipohloritom (Žavelovom vodom), koji je potpuno bezopasan za građane. Lajkovačko javno preduzeće za komunalne poslove nabavilo je 500 litara ovog preporučenog sredstva za dezinfekciju javnih površina, što bi trebalo da bude dovoljno za mesec dana. „Gradska čistoća“ će se potruditi da ulice dezinfekuje dva puta dnevno: obavezno uveče i jednom preko dana. Ulice se peru cisternama sa šmrkovima, a od sutra i sa pet prskalica, tako da će početi dezinfekcija ulaza u zgrade, pa i celih zgrada.

Direktor „Gradske čistoće“ Bojan Bogdanović zahvaljuje JP za komunalnu privredu „Lazarevac“ na stručnoj podršci za način upotrebe hipohlorita, kao i za odličan pritisak vode ovih dana, pogotovo direktoru Aci Arsenoviću i njegovim saradnicima. Veći deo Lajkovca ima dobro snabdevanje, problema jedino ima u delu MZ Ćelije i naselju Dubrava, gde se isporučuju cisterne s vodom. Opština ubrzano radi na tome da reši probleme sa bunarima i pumpama u tim naseljima.

O stanju snabdevanja vodom na tri lokacije (Dom zdravlja, Opštinska uprava i Novo groblje) „Gradska čistoća“ objavljuje izveštaje svakodnevno na svom sajtu. Građani bilo kog dela opštine koji imaju veće potrebe za vodom mogu se obratiti Kriznom štabu na telefon 014 3431 120 i komunalno preduzeće će obezbediti cisternu sa vodom.

Gradska čistoća je intenzivirala sve aktivnosti, stavljajući akcenat na pojačanu higijenu. Higijena ulica je odlična, rade sve čistilice, smećari i podizač, a danas je počelo i čišćenje divljih deponija na seoskom području.

Related posts