SAOPŠTENJE ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Lajkovac sa treće održane sednice dana 18.03.2020. godine u 10 časova

Štab za vandredne situacije opštine Lajkovac je danas na trećoj održanoj sednici naložio nove mere s ciljem sprečavanja širenja korona virusa:

1. Zabranjuje se kretanje u naseljenom mestu Lajkovac licima starijim od 65 godina, dok se kretanje licima u seoskim područjima na teritoriji opštine Lajkovac ograničava za starosnu grupu od 70 godina. Dok se posle 20 časova zabrana kretanja ograničava svim licima do 05 časova ujutru, osim nadležnih organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu.

2. Sva lica koja su došla na teritoriju opštine Lajkovac iz zaraženih područja, a koja nemaju doneto rešenje o izolaciji od strane granične policije ili sanitarne inspekcije, u obavezi su da se jave Policijskoj stanici u Lajkovcu na broj telefona 014/3431-813

3. Obaveštavaju se penzioneri sa teritorije opštine Lajkovac koji ostvaruju novčanu pomoć u uznosu od 4.000,00 iz budžeta opštine Lajkovac da će se isplata izvršiti automatski bez podnošenja zahteva, a u skladu sa zahtevima podnetim za prethodni kvartal.

4. Obustvlja se podnošenje zahteva za Konkurs za dodelu dečijih autosedišta. Novi rokovi za podnšenje zehteva biće utvrđeni nakon ukidanja vandredog stanja.

5. Obaveštavaju se poljoprivredni proizvođači sa teritorije opštine Lajkovac da će Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu sredstava za sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite kao i sufinansiranje u investicijama u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava biti objavljen nakon ukidanja vandrednog stanja.

6. Za sve potrebne informacije u vezi sa novonastalom situacijom, a u vezi sa korona virusom, kao i potrebe lokalnog stanovništva, sugrađani mogu dobiti pozivom na broj 014/3431-120, koji je dostupan 24 časa.

KOMANDANT ŠTABA
Andrija Živković

Related posts