LAJKOVČANI POŠTUJU ZABRANU KRETANJA, U TOKU PRANJE ULICA

Lajkovčani su maksimalno disciplinovani prve noći u kojoj je na snazi zabrana kretanja. Ulice su potuno puste, a vanrednu noćnu tišinu remete jedino perači ulica. U sklopu intenziviranih ukupnih aktivnosti komunalnog preduzeća, posebno je pojačano održavanje ulične higijene i pražnjenje kontejnera.

Naime, jedino javno preduzeće u Lajkovcu, Javno preduzeće za komunalne usluge “Gradska čistoća”, već prvog jutra nakon proglašenja vanrednog stanja, prvo je uvelo mere u novonstalim okolnostima za podršku ustanovama i ugroženim građanima, odnosno kompletnoj lokalnoj zajednici. Sve redovne aktivnosti koje se tiču komunalne higijene i ostalih komunalnih aktivnosti, najavljeno je, biće intezivirane, uz maksimalno poštovanje svih preporuka nadležnih organa i Vlade republike Srbije.

Takođe, shodno zaključcima Štaba za vanredne situacije Opštine Lajkovac, donetim već na prvoj sednici održanoj istog dana, rečeno je da će “Gradska čistoća” raditi punim kapacitetom i da će redovno odvoženje smeća biti pojačano i vanrednim odnošenjem smeća i pojačanim održavanjem higijene ulica.

Related posts