KULTURNI CENTAR – DEČIJA PREDSTAVA PUTEM LINKA

Kulturni centar “Hadži Ruvim Lajkovac” je već reagovao shodno preporuci Ministarstva kulture i informisanja Srbije koje je pozvalo 16. marta ustanove kulture u Srbiji da učine maksimalno dostupnim na internetu svoje digitalne sadržaje kako bi olakšale stanovništvu period izolacije koja je neophodna zbog epidemije koronavirusa.

Ta preporuka podrazumeva, kako je navedeno, da ustanove kulture materijal u digitalnom obliku (virtuelne ture, digitalni audio i video materijal, fotografije, tekstove, 3D skenirane objekte i dr.) postavljaju na internet prezentacije, društvene mreže, internet kanale…

Otvoren je link: https://youtu.be/uC6RTnIgNBY za gledanje predstave – mini mjuzikla Maštošumske pitalice, na nekoliko dana. “Traje koliko jedan školski čas, dovodili su nam i bebe na predstavu a vole je i ‘matorci’ – divan način da se družite sa decom kroz predstavu. Može zameniti čas muzičke kulture ( klasična muzika je u pitanju) a može i čas jezika, logike, opšteg obrazovanja i vrednosti,” kažu autori predstave.
Mini mjuzikl “Maštošumske pitalice”, možete pogledati na


“Ovo je naš prvi doprinos u novonastaloj situaciji, kada su svi naši planirani programi otkazani i u cilju što bezbolnijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije koronavirusa. Reč je o predstavi koja je bila deo našeg dečijeg pozorišnog programa. Zahvalnost za ovaj sadržaj dugujemo našoj dugogodišnjoj saradnici Moniki Romić,” kaže direktorka Snežana Škorić.

Related posts