MILOJEVA ZEBRA NA JOŠ JEDNOM ŠKOLSKOM PEŠAČKOM PRELAZU

Akademski slikar Miloje Mitrović, nastavnik likovne kulture u lajkovačkoj OŠ “Mile Dubljević”, započeo je novi ciklus ulepšavanja pešačkih prelaza u blizini škola na teritoriji Zemuna.Ovoga puta oslikan je školski pešački prelaz u Ugrinovcima.

Ispred Osnovne škole ”Stanko Marić”, u Ulici 22. oktobra u Ugrinovcima oslikan je pešački prelaz u okviru performansa “Upoznajmo zebru”.

Svedoci kako raste jedna ”zebra”, pored mališana, bili su i predstavnici Gradske opštine Zemun i direktorka škole Radmila Marčić.

”Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Zemun je prvi put prošle godine pokrenuo čitav niz aktivnosti koje nose naziv “Upoznajmo zebru”. To je jedan multimedijalni pristup koji uključuje predavanja, kreativne radionice i likovno stvaralaštvo. Pokazalo se da je to dobar način da što veći broj naše dece usmerimo ka bezbednom prelasku saobraćajnih površina na obeleženim pešačkim prelazima, jer će mališane sigurno više privući jedna ovako maštovito oslikana zebra.

Ovo je samo jedna od aktivnosti Saveta, koji tokom cele godine nizom projekata i programa utiče da se nivo bezbednosti, kao i nivo svesti svih učesnika u saobraćaju na našoj teritoriji maksimalno podigne ” rekao je Nenad Vranjevac predsednik Skupštine GO Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i istakao da je šarena, živopisna zebra koja označava bezbedno mesto za prelazak ulice važna i za vozače koji će obratiti više pažnje i usporiti pored škola.

U dvorištu škole đaci su učestvovali u edukativnoj likovnoj radionici i oslikavali signalizaciju i tako se upoznavali sa saobraćajnim pravilima.

Prošle godine na radost đaka ”zebre” krase prilaze školama ”Svetozar Miletić” i ”Lazar Savatić”, a u narednom periodu slikar Miloje Mitrović oslikaće pešačke prelaze kod OŠ ”Branko Radičević” u Batajnici, kao i škole ”Gornja Varoš” i ”Sonja Marinković” u Zemunu.

U najavi je da i Lajkovac ponovo dobije Milojevom zebrom oslikan školski pešački prelaz.

Related posts