IN MEMORIAM PROF. DR. MILORAD BABOVIĆ (1932. -2020.)

IN MEMORIAM

prof. dr. MILORAD MIĆA BABOVIĆ (1932. -2020.)

Napustila nas je još jedna legenda lajkovačkog kraja. Prof. dr. Milorad Mića Babović, preminuo je u 88.- oj godini u svom stanu u Zemunu 27. januara.

Rođen je 1932. godine u Vračeviću. Bio je profesor i dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu i to u dva navrata: 1979-1981, 1996-2000. Bio je i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Bio je veliki čovek, pravi intelektualac, uvek nesebično društveno angažovan, sjajan saradnik i topao prijatelj. Nenametljiv, a uvek tu kada i koliko treba. U svoj svojoj veličini, u osnovi je bio jednostavan i prirodan, čovek iz naroda, koji je nepogrešivo znao u kojoj ulozi najbolje može dati svoj doprinos. Bila je čast poznavati ga i sarađivati sa njim.

Rado je i često boravio u svom Vračeviću, družio se sa meštanima i svojim autoritetom se uvek zalagao za rešavanje svih njihovih problema. Takođe je bio aktivno angažovan u skupštinskim strukturama u Lajkovcu, posebno u vremenu pre ratova 90. -tih godina i dao značajan doprinos svojim angažovanjem. Nije bilo važnije manifestacije u Lajkovcu i valjevskom kraju kojoj nije prisustvovao.

Iza sebe je ostavio suprugu Ankicu, ćerku Branislavu, sina Branislava i troje unučadi.

Sahrana prof. dr. Milorada Miće Babovića je u četvrtak 30. januara na groblju u Zemunu.
Opelo je u 14:30 časova.

Related posts