ASFALTIRAN GAJANSKI PUT U STRMOVU

Nakon više od jedne decenije, ili čak blizu deceniju i po nagoveštaja, priprema i pokušaja, asfalt je konačno dobio Gajanski put u Strmovu, u dužini od jednog kilometra. Gajanski put povezuje Pridvoricu i Strmovo i ova deonica je jako bitna za ovaj deo lajkovačke opštine, jer predstavlja vezu između Lajkovca i Banje Vrujci.

Po izuzetno važnom i vrednom ugovoru sa Putevima Srbije, čija realizacija se privodi kraju, radove na asfaltiranju Gajanskog puta u Strmovu izveo je Štrabak. Put je širok četiri metra, debljina asfalta je šest centimentara.

Asfaltiranjem Gajanskog puta prezadovoljni su meštani Strmova, ali i meštani iz susedstva, koji takođe koriste ovu trasu.

Završne radove na asfaltiranju Gajanskog puta obišlo je rukovodstvo opštine Lajkovac sa saradnicima, a zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević je tom prilikom, u izjavi za medije, između ostalog rekaorekao:

„Pre 10-15 godina bilo je pokušaja da se uradi ovaj put koji je zaista bitan za meštane ovog kraja. Gajanski put, kako ga meštani zovu, povezuje Pridvoricu i Strmovo i omogućava vezu između Lajkovca i Banje Vrujci, što je od velikog značaja.“

Džajević je rekao i da će opštinska vlast nastojati da ispravi sve nepravedno zapostavljeno, da je ovo bila solidna godina za Strmovo, ali da se tu neće stati i da već ima konkretnih planova.

U ovom paketu ugovora sa Putevima Srbije za ovu godinu, vrednim 370 miliona dinara, ostalo je da se završi još par deonica: trasa „stare obrenovačke pruge“ od Lajkovca ka Skobalju, put za Petroviće u Bajevcu (koji se upravo priprema za asfaltiranje) i put za Popoviće u Stepanju.

Zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević, koji je i poverenik OO SNS je rekao i da je briga za građanina ono što odvaja politiku Srpske napredne stranke od drugih političkih opcija i naglasio da to narod prepoznaje.

Predsednik mesne zajednice Pridvorica Miloš Milošević, inače jedan od potpredednika lajkovačkog odbora SNS, zahvalio se lokalnoj vlasti, na čelu sa Srpskom naprednom strankom. Milošević je naglasio značaj dugoočekivanog asfaltiranja ovog za meštane važnog puta i iskoristio ovu priliku da se zahvali opštinskom rukovodstvu na tome što su imali razumevanaja za meštane, koji su, kako reče, dugo bili “zabačeni i bez puta”.

Sudeći po reakcijama meštana, asfaltiranje Gajanskog puta u Strmovu pozdravili su svi, bez razlike i bez primedbi, uz opasku domaćina Panića da je su asfaltiranje meštanima važnog Gajanskog puta svi redom obećavali i da je konačno to neko i ispunio.

Related posts