U ČETVRTAK ZASEDA SKUPŠTINA

Predsednica Skupštine opštine Lajkovac Jovanka Gomilanović, zakazala je za četvrtak 28. novembar sa početkom u 9 časova, 32. sednicu Skupštine.

Dnevni red novembarskog zasedanja lokalnog parlamenta sadrži 23 tačke, a centralne tačke su svakako devetomesečno izvršenje opštinskog budžeta i treči rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta.

Shodno trećem rebalansu budžeta, izmene će pretrpeti Program za unapređenje uslova života lokalne zajednice i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja.

Standardno za novembarsko zasedanje Skupštine, odbornici će razmatrati i paket odluka vezan za lokalne poreze, koji ostaju na prošlogodišnjem nivou,uz značajnu olakšicu za pomoćne objekte na seoskom području u četvrtoj zoni.

Odbornici treba da daju konačno zeleno svetlo odluci o pokretanju postupka za izdavanje u zakup poslovnog prostora u svojini opštine, koji će koristiti Udruženje “BaziMili” Lajkovac, koje su osnovali roditelji dece sa posebnim potrebama.

Tu je i paket odluka vezan za funkcionisanje Predškolske ustanove “Leptirić”: godišnji izveštaj o radu za prethodnu i plan rada za narednu obrazovno vaspitnu godinu, odluka o radnom vremenu, odluka kojom se utvrđuje broj najveći dece koji se upisuje u vaspitnu grupu.

Za lokalnu samoupravu koja drži do socijalne politike, svakako je od velikog značaja Odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite opštine Lajkovac, koja podrazumeva i novinu da se ratnim vojnim invalidima od decembra isplačuje kvartalno po 4 000 dinara, po modelu već postojeće pomoći penzionerima sa najnižim primanjima.

Na konačnu verifikaciju čekaju Operativni plan odbrane od poplava i Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Lajkovac.

Odbornicima će biti predočena Informacija, za prvih šest meseci ove godine, o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja , na koje se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač opština Lajkovac. Takođe i Informacija o finansijskom izveštaju komunalnog preduzeća sa Izveštajem ovlašćenog revizora za prošlu godinu. Izmene će pretrpeti i ovogodišnji Program poslovanja JP “Gradska ćistoća” sa Programom koriščenja subvencija u ovoj godini.

Na dnevnom redu je i predlog četvrtih izmena Programa uređivanja građevinskog zemljišta, Program rada Turističke organizacije opštine Lajkovac za narednu godinu,Izveštaj o radu Zajedničkog pravobranioca grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina za prošlu godinu.

Related posts