U SUSRET POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Nova školska godina donosi sa sobom osnovnim školama i niz novina, od uvođenja elektronskog dnevnika, preko digitalnih učionica do obogaćenog jednosmenskog rada. Letnji raspust se ustaljeno koristi i za upodobljavanje uslova u školskim objektima i uređenje školskih dvorišta. U završnoj fazi su radovi na izgradnji parnog grejanja u izdvojenim odeljenjima u Vračeviću, Nepričavi i Selu Lajkovcu, kao i krečenja u ovim školskim objektima. U svih 10 izdvojenih odeljenja i u matičnoj školi su u završnici i radovi na uređenju dvorišta. Konačno su u toku i završni radovi na amfiteatru centralne škole u Lajkovcu, ono što će obeležiti predstojeću školsku godine je svakako kompletna rekonstrukcija škole u Bajevcu, što neće ometati rad škole u Bajevcu, jer je napraviljen plan, kako da se nastava odvija nesmetano.

Podsećajući da 2.septembra u prvoj smeni u matičnoj školi nastava počinje za neparne, a u drugoj smeni za parne razrede, poželevši đacima srećan početak nove školske godine i pozivajući roditelje učenika na saradnju, rezimirajući spremnost za početak školske godine, Biljana Žujović, direktorka OŠ “Mile Dubljević” Lajkovac, škole koja ima 10 izdvojenih odeljenja, za portal LAJKOVAC NA DLANU je rekla:

“U OŠ” Mile Dubljević” privode se kraju sve aktivnosti koje će obezbediti da nova školska godina nesmetano počne. Kad kažem aktivnosti, mislim na obezbeđenje materijalno – tehničkih i kadrovskih uslova, kao i na osposobljavanje zaposlenih za sve novine.

Jedna od novina je elektronski dnevnik pa su obuke za korišćenje istog u toku. Pošto je naša škola u projektu “2000 digitalnih učionica” u toku su i te obuke za nastavnike ,ali i završne pripreme za realizaciju projekta” Obogaćen jednosmenski rad” u IO u Bogovađi. Takođe, čekamo odgovor MPNTR na traženu saglasnost za produženi boravak u centralnoj školi.

Što se tiče tehničke pripreme u završnoj fazi su radovi na izgradnji parnog grejanja u IO u Vračeviću, Nepričavi i Selu Lajkovcu i krečenja u tim odeljenjima. U svih 10 izdvojenih odeljenja i u matičnoj školi su u završnici i radovi na uređenju dvorišta.

Napomenula bih da su u toku i radovi na amfiteatru u centralnoj školi.Trenutno se rade spoljašnji radovi. Što se tiče rekonstrukcije škole u Bajevcu do kraja ove nedelje će biti pokrenut postupak javne nabavke. Radovi bi trebalo da počnu odmah po završetku tog postupka.To neće ometati nastavu u Bajevcu jer smo napravili plan kako da sve teče nesmetano.

Podsećam da 2.septembra u prvoj smeni u matičnoj školi nastava počinje za neparne ,a u drugoj smeni za parne razrede.

Što se prevoza učenika tiče sve ostaje po starom, dakle besplatan organizovan prevoz za sve učenike putnike na području lajkovačke opštine.

Ovom prilikom svim učenicima želim srećnu i uspešnu novu školsku godinu, a roditelje pozivam na saradnju i što veće uključivanje u život škole, jer samo zajedničkim delovanjem osiguravamo uspeh našoj deci.”

Related posts