12 KILOMETARA TRASE STARE ĆIRINE PRUGE U ZAVRŠNICI

Rukovodstvo Opštine Lajkovac obišlo je danas završne radove na asfaltiranju u Pepeljevcu, na trasi stare čirine pruge dugoj 12 kilometara, od Latkovića do Lajkovca.

Predsednik opštine Lajkovac je tom prilikom rekao:

” Kako je dogovoreno sa JP Putevi Srbije i sa firmom STRABAG i njihovim podizvođačem, trasa stare ćirine pruge u dužini od 12 kilometara od Latkovića do Lajkovca će sa ovom deonicom biti kompletno rekonstruisana i asfaltirana.

Evo, danas smo na deonici od Pepeljevca do starog mosta na Kolubari, koja će biti završena do kraja nedelje, odnosno do subote. Ovim ćemo završiti kompletne radove i samim tim ćemo skratiti put, pre svega za meštane Pepeljevca, koji će pored ovog novog puta sa potpuno novim asfaltom moći da koriste kao alternativu i ulicu Lajkovačka pruga, koja je prošle godine asfaltirana u dužini od jednog kilometra, čime će skratiti put do Lajkovca za jedno 4 – 5 kilometara u oba pravca, čime će brže i sa manje sredstava stizati do Lajkovca.

Ono što je takođe u najavi posle ove deonice do starog “gvozdenog mosta”, jeste da su u sklopu ovog dela stare ćirine pruge ušle još dve ulice u samom Lajkovcu, kod “triangle”: to je Železnička ulica od raskrsnice na “triangli” do rampe u dužini od 600 metara i jedna manja ulica u dužini od 150 metara koja se takođe odvaja ka Elektrodistribuciji. Radovi u ove dve ulice će otpočeti odmah po završetku ovih radova, tako da očekujemo da se kompletni radovi do kraja avgusta da se završi kompletna ova deonica trase stare ćirine pruge, uključujući i ove dve ulice.

Već sledeće nedelje očekujemo, takođe po Ugovoru sa JP Putevi Srbije, da se asfaltiraju dve ulice u Selu Lajkovcu, koje su spremne za asfaltiranje, a to su put za Jeliće i ulica Stevana Sremca. Ukupna dužina obe ove ulice je negde oko 500 metara. U toku sledeće nedelje biće asfaltiran i plato ispred nove Zelene pijace, kao i ulica Vojvode Putnika u dužini od 600 metara i na kraju će biti urađen put za Vujiće u dužini negde oko 2,5 kilometra. Naime, put za Vujiće je proširen u smislu da će se raditi jedan pravac koji je već pripremljen za asfalt u dužini od 1,2 kilometra i krak tog puta koji ide ka Smiljanićima u dužini od 1,2 kilometra i tu asfalt možemo da očekujemo u prvoj polovini septembra. Zatim slede da se rade još dva puta po Ugovoru sa Putevima Srbije: put za Petroviće u Bajevcu u dužini od 1,2 kilometra i Gajski put u Strmovu u dužini od 900 metara, čime smo završili sve iz ovogodišnjeg Ugovora sa Putevima Srbije.

U razgovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u nedelju i sa Zoranom Drobnjakom je apsolvirano, u toku je izrada projekta projekta za kompletnu sanaciju regionalnog puta kroz Lajkovac, od pepeljevačke rampe do Slovca, u dužini od šest kilometara. Mi očekujemo da radovi krenu krajem godine i biće nastavljeni početkom sledeće, tako da očekujemo da i ti prilazni putevi ka petlji u Nepričavi već na proleće budu potpuno sanirani i dobiju jedan novi izgled, kako bi celinu koja se nalazi u Nepričavi upotpunili i samim tim imali i bolju vezu sa autoputem i sa Valjevom.

Ono što je takođe u najavi, na proleće treba da krenu i radovi na izgradnji duplih traka ka Valjevu, odnosno od Nepričave ka Valjevu. U planu su četiri trake, bez zaustavnih, po dve u jednom pravcu, tako da ćemo imati bolju saobraćajnu komunikaciju sa Valjevom, a Valjevo će izgradnjom duplih traka biti povezano sa autoputem.”

Related posts