BITKA PROTIV AMBROZIJE

Ambrozija, veoma otporan i agresivan korov, kao jedna od najnepoželjnijih biljaka na našim prostorima i ove sezone zadaje velike probleme.

Iako je veliki broj površina u Lajkovcu već očišćen, duž cele Izviđačke ulice, sa obe strane puta od ulaska u nekadašnji Vojni krug pa do stadiona Železničara, sa obe strane puta bukvalno divlja ambrozija.

Košenje ambrozije na svim kritičnim javnim površinama je u toku, potvrdio je za portal LAJKOVAC NA DLANU Bojan Bogdanović, direktor JP “Gradska Čistoća”:

“Mi to već kosimo, taj deo sa trimerima, krecemo i sa tarupima sutra, tako da će u narednih par dana i taj prostor biti očišćen od ambrozije. Svi gradjani mogu da je jave u komunalno, ali pod usluvom da je ambrozija na javnim ili opštinskim parcelama. Mi smo već ranije kosili Vojni krug , Lajkovačku prugu , oko igralista , oko konaka …Svi koji imaju problem sa ambrozijom na javnim površinama u svom okruženju, ili bilo koji drugi problem u nadležnosti komunalnog preduzeća, samo neka se jave, mi smo širom otvorili vrata za građane.”

Related posts