PROGRAMI TURISTIČKE ORGANZACIJE LAJKOVCA

Program Turističke organizacije opštine Lajkovac za jul 2019.- te je bogat i raznovrstan, prilagođen letu i ukupnom ambijentu vezanom za manifestaciju Dani Lajkovca i obeležavanje gradske slave Ognjene Marije:

1. Dani vodenica na Kolubari i Toplici od 15-20 jula:

Program:Turistička organizacija vodiće najznačajniju marketinšku kampanju posvećenu vodenicama u utorak 16. jula. Od 17 časova pred Jolića vodenicom biće organizovana multimedijalna manifestacija u kojoj će nastupiti brojni muzičari, pisci, publicisti, narodni stvaraoci, slikari, pesnici, ljubitelji vodenica, vokalna grupa “Šapčanke”, a biće i priređena izložba forografija lajkovačkog “PSD Ćira”.

2. 17.jul u 17 časova kod Jolića vodenice “Istok-zapad Lajkovačkom prugom”, multimedijalni program u okviru “Dana vodenica”, učestvuju muzičari, pisci, publicisti, narodni stvaraoci i među njima lajkovački “L akustik bend”.

Svi stvaraoci iz Lajkovca i drugih gradova zemlje i inostranstva, mogu se uključiti u programe 16. i 17.jula. Dovoljno je da dođu pola sata pre početka programa u Jolića vodenicu i jave se organizatorima programa i za njih će se naći mesto u kulturnom mozaiku posvećenom promociji vodenica na rekama Kolubari i Toplici.

3. 28.jula Turistička organizacija Lajkovca sa lajkovačkim lovcima kod lovačke brvnare organizuje “Kolubarski kotlić”. Turistička organizacija sprema kulturno – umetnički program, pehare i diplome pobednicima, kao i majice sa logom Turističke organizacije Lajkovca i manifestacije.

Od jutarnjih časova, u nedelju 28. jula, kod lovačke brvnare kraj Kolubare, počinje revija kulinarstva “Kolubarski kotlić”.
Gost manifestacije je Petar Gojković i orkestar “Svilen Konac”.

Za učešće u “Kolubarskom kotliću” potrebno je javiti se lajkovačkoj sekciji lovačkog društva, ili Milanu Radoviću na br. 063-87-62-651.

Uvertira u julske programe Turističke organizacije bila je u subotu 6. jula, uoči Ivanjdana, učešćem na manifestaciji „Ribolovački kotlić“ u organizaciji Ribolovačkog kluba Šaran, kraj Kolubare, Turistička organizacija se tom prilikom predstavila propagandnim materijalom, mapama, brošurama i pre svega majicama i biorazgradivim keceljama sa logom Turističke organizacije Lajkovca i Ribolovačkog društva Šaran, koje su nosili učesnici takmičenja u kuvanju čorbe, kao i prigodnim scenskim nastupom.

Related posts