DONACIJOM IZ ČIKAGA I ZAJEDNIČKOM AKCIJOM DO NOVOG STEPENIŠTA

Ranije najavljenom donacijom Kompanije „3MD“ iz Čikaga, čiji su vlasnici Lajkovčani braća Dragan i Miloš Pavlović, obnovljeno je stepenište na ulazu u IO OŠ “Mile Dubljević” u Bogovađi.

U ime donatora, danas je povodom završetka radova realizovanih sredstvima donacije, u Bogovađi bio Nenad Džajević, njihov drug iz detinjstva, danas zamenik predsednika opštine Lajkovac:

“Jedna od najvećih ljudskih vrlina je davanje onima od kojih za uzvrat ne očekuješ nikakvu korist ili pomoć. Tako su i Kompanija „3MD“ iz Čikagai braća Dragan i Miloš Pavlović nastavili sa donacijama. Odlučili su da ovde u Bogovađu usmere svoju donaciju, jer je ovde kolevka školstva i obrazovanja u našem kraju. Donirali su sredstva za obnovu stepenica na glavnm ulazu u školu u Bogovađi. Ukupna vrednost ove donacije je oko 200 000 dinara. Zamenili smo kompletne stepenice, ugradili nove kamene ploče i novu ogradu. Posebno ističem akciju nastavnika ove škole na čelu sa nastavnikom Ivanom Živanovićem, koji je uključio i decu koja su svojevremeno bila učenici ove škole, a danas su bravari, varioci ili nekih drugih struka i zanimanja koje su bile od koristi u ovom zajedničkom poslu. Oni su se svi zajedno uključili da se ovo lepo i kvalitetno odradi, a naše je bilo da obezbedimo materijal. Tako smo dobili ovu interesantnu ogradu i gelendere na stepenicama na ulazu u školu, oni su sve to svojim rukama uradili, na njima je bio taj gotovo umetnički deo, a naše je bilo da obezbedimo neophodan materijal. Stepenice su majstorski obložene kvalitetnim kamenim pločama, što doprinosi kako bezbednosti dece, tako i estetici”.
Nakon do sada odrađenih poslova na ovom školskom objektu, uključujući i obavljenu zamenu stolarije, trebala bi da usledi zamena krova, najavio je danas u Bogovađi Nenad Džajević.

Povodom dobijene donacije, Biljana Žujović, direktorka O.Š. “Mile Dubljević” je rekla:
” Kao direktor škole, u ime svih učenika i svoje lično ime, ja se zahvaljujem braći Draganu i Milošu Pavloviću na ovoj donaciji. Ovo nije njihova prva donacija našoj školi, negde oko Savindana takođe smo dobili vrednu donaciju u nastavnim sredstvima i tada je otpočela i ova priča o obnovi stepeništa u Bogovađi. Čim se ukazala prilika, to je i realizovano i učenike će ovde od 1. septembra sačekati jedan novi ambijent , u kome će se lepše i prijatnije osećati. Posebno sam ponosna, što je ovo rezultat jedne zajedničke akcije.”

Donatori iz Čikaga su do sada sve svoje donacije školi usmerili u dogovoru sa upravom škole, prateći njihove porebe i prioritete. Tako je bilo i ovoga puta.

Da podsetimo, samo u ovoj godini na dan školske slave uručena je O.Š. Mile Dubljević” u Lajkovcu donacija Kompanije „3MD“ iz Čikaga. Ukupna vrednost tada prispele donacije bila je je oko 450.000 dinara, a kasnije je pristiglo još blizu 300 000 dinara.

Posle božićnih paketića za srpsku decu sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji, paketića za učenike i laptopa za školu u Banjskoj (Zvečan), donacije za centalnu školu i izdvojena odeljenja lajkovačke OŠ „Mile Dubljević”, kompanija „3MD“ iz Čikaga, braće Dragana i Miloša Pavlovića obezbedila je i donaciju za lajkovačku SŠ “17. septembar”. Srednjoj školi u Lajkovcu donirali su aparat za zavarivanje vredan 2 000 evra, koji je od velike koristi učenicima na smeru bravar – zavarivač.

“Prispele donacije će sigurno bitno doprineti olakšanju rada OŠ “Mile Dubljević”, kako centralne u Lajkovcu, tako i svih deset izdvojenih odeljenja”, naglasila je direktorka škole, napominjući da će tokom letnjeg raspusta biti dosta aktivnosti na upodobljavanju uslova u školama, posebno na rešavanju parnog grejanja u školskim objektima u Nepričavi, Vračeviću i Selu Lajkovcu, dodajući i da pokušaj da se krov škole u Bogovađi zameni preko japanske ambasade nije uspeo, ali se uprava škole nada da će se i tu naći rešenje.

Inače, školu u Bogovađi već dve godine pohađaju i deca azilanata, sve učionice su digitalne i izražena je velika volja i želja svih da pomognu u svim segmentima, što školi i njenim učenicima puno znači.

Škola u Bogovađi je jedinstvena i osobena seoska škola sa dušom i zaista je pravo zadovoljstvo videti u kakvim ambijentalnim uslovima i u kakvim odnosima se ovde radi i živi. Potvrda toga su i ove nove, sa ljubavlju i maštom urađene stepenice u akciji koju su realizovali nastavnici i bivši učenici. Dakle, uz dobru volju, puno toga se može!

Related posts