LAJKOVAČKA BICIKLIJADA

Oko 130 učesnika današnje Biciklijade pod pokrovoteljstvom opštine Lajkovac, a u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Lajkovac i PSD “Ćira”, isključilo je internet i okrenulo pedalu na stazi dugoj 28 kilometara, na relaciji Lajkovac – Markova Crkva – Lajkovac.

Među učesnicima bio je veliki broj najmlađih, a na stazi su se našle i kompletne porodice. Izostalo je jedino organizovano učešće škola.

Da sve protekne u najboljem redu, pobrinula su se brojna lajkovačka javna preduzeća i ustanove. Učesnici manifestacije su u Markovu Crkvu stigli na besprekorno pripremljen i očišćen teren, koji je uredilo lajkovačko komunalno preduzeće.

Ali od brojke učesnika ima nešto mnogo važnije, rekao je za portal LAJKOVAC NA DLANU Vladan JaKovljević, u ime organizatora ove tradicionalno masovne manifestacije:

” To je ono što uvek ističem, da zajedno možemo mnogo više. Veliko angažovanje JP Gradska čistoća Lajkovac na uređenju kompleksa u Markovoj Crkvi i dovoz cisterne sa vodom, policija iz PS Lajkovac besprekorno je uradila svoj posao oko pratnje učesnika, osoblje doma Zdravlja Lajkovac bilo je na visini zadatka. Sportski savez opštine Lajkovac poklonio je dva vaučera po 5000 dinara za kupovinu sportske opreme za najmlađe učesnike, a to su Jevtić ( 4 ) i Ivanović ( 8 ). Kancelarija za mlade opstine Lajkovac u saradnji sa PSD “Cira” je organizator, a pod pokroviteljstvom opštine Lajkovac ( deci su obezbedjeni sendviči, sokovi, flasirana voda). Članovi planinarskog društva kao i uvek raspoloženi i na visini zadatka. Tu je i Kulturni centar Hadzi Ruvim i naš Buca koji se pobrinuo za muziku.

Kao što vidite, na sve se mislilo. Kombi firme “Iva Agrar” bio je u pratnji za prevoz neispravnih bicikli, a nas drug Đole iz Ćelija takođe sa kombijem u slučaju neko ne može da vozi dalje iz bilo kojih razloga. Deca učesnici su poslušna i željna prirode. U toku voznje i na terenu smo malo pricali na te teme. Velika zahvalnost grupici dece iz Lazarevca. Primetno je učešće porodica sa malom decom. Ali… Ja ne bi bio ja ako ne bi imao nekih primedbi. Samo malo više angažovanja škola. Jer ovako nešto je jedini način da deca zavole prirodu i da steknu zdrave navike. Jer danas nije bilo samo vožnje bicikla, prvenstveno druženje dece, zatim i sportske igre ( bacanje kamena sa ramena, fudbal, košarka, odbojka). Za sada toliko, do nekih novih vožnji.”

Related posts