ASFALTIRANO 350 METARA PUTA ZA JEVTIĆE U DONJEM LAJKOVCU

Nakon prošlogodišnjeg asfaltiranja puta za Lukiće u dužini od jednog kilometra, put za Jevtiće bio je gotovo jedini važniji preostali neasfaltirani put u Donjem Lajkovcu. Sada je asfaltirana deonica u dužini od 350 metara, a ostalo je još 700 metara da se ovaj put spoji sa centrom sela. U pitanju je put koji prelazi potok Grabovac i produžava ka školi u Donjem Lajkovcu. Glavni problem sada je, da se nađe rešenje i premosti ovaj bujični potok, kako bi se dalje nastavilo asfaltiranje ka školi.

Podsećajući, da se aktivno radi na poboljšanju putne infrastrukture na području lajkovačke opštine, predsednik Andrija Živković je prilikom asfaltiranja puta za Jevtiće u Donjem Lajkovcu rekao:

“Ove godine će biti nastavljeno asfaltiranje ovog puta do potoka Grabovac u dužini od još 100-150 metara, a po iznalasku rešenja sa JP Srbija vode, nastavićemo asfaltiranje još 600 metara puta do centra sela.

Svi vitalni putevi u Donjem Lajkovcu su asfaltirani i nadam se, da će meštani biti zadovoljni. Ovde je na trasi ovog puta nekih desetak domaćinstava, koja sva imaju veliki broj dece.

Ono što je bitno za meštane Donjeg Lajkovca, u petak konačno kreće i dogovoreno i najavljeno asfaltiranje trase stare ćirine pruge u dužini od 12 kilometara. Krećemo od Latkovića, odnosno od Ljiga, prolazimo Donji Lajkovac, Bogovađu, Pepeljevac i u sklopu toga biće rekonstruisana i Železnička ulica u Lajkovcu, dakle dolazimo do pepeljevačke rampe. Prema rečima ljudi iz Štrabaka, radovi na ovoj deonici trajaće negde dva do tri meseca, tako da će sve biti završeno tokom leta. Tih 12 kilometara puta, svakako će poboljšati uslove života meštana u ovom delu lajkovačke opštine. Trasa stare ćirine pruge je uništena tokom izgradnje koridora i ovo će sada biti jedna brža i lakša veza svih ovih sela i sa Ljigom i sa Ibarskom magistralom i samim tim i sa centrom Lajkovca.”

Darko Jevtić, predsednik mesne zajednice Donji Lajkovac izrazio je zahvalnost predsedniku opštine Andriji Živkoviću i svim njegovim saradnicima na razumevanju, prepoznavanju i rešavanju problema meštana Donjeg Lajkovca:

” Najveći problem naše mesne zajednice jeste upravo rešavanje putne infrastrukture i krenuli smo u rešavanje tog problema. Naravno, ne može sve odjednom da se uradi i kao dokaz da se taj problem rešava jeste upravo i ovaj put koji se asfaltira. Nadam se, da će i ubuduće sve ići u tom smeru i da ćemo asfaltirati do kraja ovaj i sve nekategorisane puteve. Treba imati u vidu, da u Donjem Lajkovcu dugo ništa nije rađeno, ovo je veliki pomak i nadam se da, ako budemo radili u kontinuitetu, da će se naši problemi rešiti. Postoji i problem vezan za potok Grabovac, koji mora da reše Srbija vode i koji nije toliko vezan za samu opštinu. U gornjem delu sela meštani imaju problem sa vodom, ali u dogledno vreme i taj problem će biti rešen, kao što je to i ovoga puta, sve u dogovoru mesne zajednice sa predsednikom i rukovodstvom opštine. Ono što su obećali i što smo se dogovorili, to se i realizuje.”

Darko kaže i da se puno toga promenilo u Donjem Lajkovcu poslednjih godina. Mladi sve više ostaju u selu, a i dece je sve više.

Related posts